Alufóliás flekken recept

Hozzávalók:
- 4 szelet sertéstarja
- 4 szelet marha vesepecsenye
- 4 fej vöröshagyma
- 20 dkg füstölt szalonna
- 50 dkg burgonya
- só
- őrölt bors
- mustár
Elkészítés:
A hússzeleteket egyenként sóval, borssal bedörzsöljük, és mustárral vékonyan bekenjük. Egy jókora tűzálló tál aljára vékonyra szelt szalonnát terítünk. Erre fektetjük félig egymásra a hússzeleteket, a sertést és marhát felváltva. Az egészet a karikákra vágott hagymával és a nyers, karikákra vágott burgonyával befedjük. Végül vékony szalonnaszeletekkel gondosan letakarjuk, és a fóliával betakarva (nehogy íze-zamata elillanjon) a sütőben, a hús minőségétől függően, 1,5—2 óráig sütjük. Tálaláskor csak levesszük a fóliát, de a tepsiben vagy a tűzálló tálban adjuk asztalra. Csak sertéstarjából is kitűnő.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »