Alufóliás flekken recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 4 szelet sertéstarja
- 4 szelet marha vesepecsenye
- 4 fej vöröshagyma
- 20 dkg füstölt szalonna
- 50 dkg burgonya
- só
- őrölt bors
- mustár
Elkészítés:
A hússzeleteket egyenként sóval, borssal bedörzsöljük, és mustárral vékonyan bekenjük. Egy jókora tűzálló tál aljára vékonyra szelt szalonnát terítünk. Erre fektetjük félig egymásra a hússzeleteket, a sertést és marhát felváltva. Az egészet a karikákra vágott hagymával és a nyers, karikákra vágott burgonyával befedjük. Végül vékony szalonnaszeletekkel gondosan letakarjuk, és a fóliával betakarva (nehogy íze-zamata elillanjon) a sütőben, a hús minőségétől függően, 1,5—2 óráig sütjük. Tálaláskor csak levesszük a fóliát, de a tepsiben vagy a tűzálló tálban adjuk asztalra. Csak sertéstarjából is kitűnő.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.