Alpesi tarja hercegnő burgonyával recept

Elkészítése:
A tarját felszeleteljük, kiklopfoljuk, megsózzuk, majd hagyjuk állni picit. A burgonyákat megpucoljuk, megmossuk, lereszeljük, megsózzuk, a fokhagymát belereszeljük, és pár perc múlva kinyomkodjuk a levét.
Először lisztbe, majd tojásba és végül a reszelt krumpliba mártjuk a hússzeleteket, és forró olajba kisütjük. Tejföllel és reszelt sajttal tálaljuk.
A burgonyát megpucoljuk, megmossuk, majd felkockázzuk, felrakjuk főzni és izélés szerint megsózzuk. Amikor kész, hozzáadjuk a margarint és elkeverjük. Amint kihűlt hozzáadjuk a 2 tojás sárgáját. Robotgéppel csomómentesre kikeverjük. Habzsákba pakoljuk és csillagcsővel pici kupacokat nyomunk a sütőpapírral kibélelt tepsibe. 220 fokos előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »