Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rebarbarás kosárka recept

Rebarbarás kosárka
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 20 dkg liszt
    • 5 dkg darált mandula
    • 15 dkg vaj
    • 1 csipetnyi só
    • 0,5 csomag vaníliás cukor
    • 2 ek porcukor

    Töltelékhez

    • 70 dkg rebarbara
    • 20 dkg cukor
    • 1 db vaníliarúd
    • 0,5 pohárnyi darált dió

    Elkészítése:

    Tegyük a lisztet, darált mandulát, vaníliás cukrot és a csipetnyi sót egy tálba, majd szeleteljük rá a jéghideg vajat. Gyors mozdulattal a kezünkkel morzsoljuk össze. Vigyázzunk, a kéz melegétől ne olvadjon fel a vaj! Öntsünk rá 5-6 evőkanálnyi hideg vizet, majd gyúrjuk jól össze. Nem baj, ha a tésztában maradnak kisebb vajdarabkák, mert ettől lesz omlós és ropogós a tészta. Tegyük egy kistányérra, majd tegyük be a hűtőbe fél órára.

    Míg a tészta pihen, készítsük el a tölteléket. Vágjuk másfél centis darabokra a rebarbaraszárat (nem szükséges a külső héját lehúzni), majd öntsük egy nagy serpenyőbe. Szórjuk rá a cukrot, tegyük hozzá a félbevágott vaníliarudat, majd állandó keverés mellett pároljuk addig, míg szaftos lesz. Ha elkészült, vegyük le a tűzről, és hagyjuk kissé kihűlni.

    Nyújtsuk ki liszttel meghintett deszkán 3 mm vastagságúra az omlós tésztát, majd széles szájú bögrével vagy nagy pogácsaszaggatóval szúrjuk ki.

    Béleljünk ki a kiszúrt tésztákkal vajjal kikent muffin sütőformákat, majd töltsük meg a megpárolt rebarbarával. A tészta széleit kissé csipkedjük össze, szórjunk rá darált diót, majd tegyük előmelegített sütőbe.

    150 fokon 20-25 perc alatt süssük pirosra.

    Tipp:

    A még meleg sütemény tetejére kanalazhatunk vanília fagylaltot.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá