Édes-csípős báránycsülök citromos-mákos tagliatellével recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A bárányhoz:
- fejenként 1 báránycsülök
- 1/2 üveg édes- fokhagymás chili szósz
- 6 gerezd fokhagyma
- 3 babérlevél
- 4 ág friss rozmaring
- só
- bors
- 2 evőkanál olíva a sütéshez
- 1 dl víz
A körethez:
- 1 csomag csilivel ízesített tagliatelle
- 2 citrom leve
- 2-3 evőkanál mák
- 2-3 evőkanál mákolaj
- 1 ág friss rozmaring ( aprítva)
- só
- bors
Elkészítése:
A báránycsülköket előző nap, dörzsöljük be a friss rozmaringgal, majd kenjük be az édes csiliszósszal. Egy műanyag dobozkába helyezzük el a húsokat. Tegyük mellé a rozmaringágakat, a fokhagymákat, őröljünk rá borsot, majd 24 órára hagyjuk a hűtőben.
Másnap, hevítsünk kevés olívaolajat és a csülköket minden oldalról pirítsuk körbe, közben alaposan sózzuk és borsozzuk.
Az előpirított húsokat tegyük egy sütőtálba, borítsuk rá a serpenyőből a zsiradékot, majd adjuk hozzá a rozmaringágakat és fokhagymákat, dobjunk mellé babérleveleket.
A bárány tetejét vékonyan kenjük át a csiliszósszal.
Öntsünk alá kevés vizet és szorosan alufóliázzuk le.
A sütőt kapcsoljuk be és állítsuk a hőfokot 120 fokra és 4,5 órát süssük a húst.
A végeredmény igazán omlós lesz, a hús magától leválik a csontról.
A körethez a tésztát lobogó, sós vízben főzzük ki, de ne főzzük túl. Érdemes 1 perccel az elkészülte előtt leszűrni, mert a serpenyőben még hőt fog kapni.
Egy tapadásmentes serpenyőbe tegyünk 2-3 evőkanál mákot. Sűrűn kevergetve addig pirítsuk, amíg elkezdi kiengedni a mák az illatát.
Ekkor adjuk hozzá a mákolajat, az apróra vágott rozmaringot és facsarjuk rá a citromlevet. Sózzuk, borsozzuk és azonnal tegyük rá a kifőtt tésztát.
Forgassuk össze és már tálalható is. (érdemes főzőlevet félretenni és kevéssel felönteni a serpenyőben a tésztát)
Tipp:
A munka nem sok ezzel az étellel, csak a sütési idő hosszú, ami 4,5 óra, de amíg a sütőben pihen a hús, addig nyugodtan lehet mással foglalkozni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »