Csomboros báránymáj recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- báránymáj
- friss csomborlevél
- só
- frissen őrölt bors
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
A májat megmossuk, majd annyi fokhagymás tejbe áztatjuk, ami ellepi. Legalább 2-3 órára, de akár egy egész éjszakára is hagyhatjuk a pácban.
A májról leitatjuk papírtörlővel a felesleges tejet, majd ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Megszórjuk frissen őrölt borssal és olajon hirtelen megsütjük (oldalanként 3-4 perc).
Amikor az első oldal megsül, rászórjuk a frissen aprított csomborlevelet és fedő alatt sütjük.
Tálaláskor megsózzuk és friss csomborlevéllel ízesítjük. Forrón tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.