Zöldbabos csicseriborsó saláta recept
Hozzávalók:
- 25 dkg zöldbab
- 40 dkg csicseriborsó (konzerv)
- 1 gerezd fokhagyma
- 10-12 db olajban eltett aszalt paradicsom
- 15 dkg edami sajt
- 2-3 ek málnaecet
- édesítőszer (v. cukor)
- só
- őrölt fehér bors
- friss bazsalikom
- 1 dl olívaolaj
Elkészítése:
A zöldbabot vágjuk fel nagyobb darabokra, majd enyhén sós vízbe főzzük kb. 10 percig, hogy roppanós maradjon. Ezután szűrjük le, és hideg vízzel öblítsük le, hogy minél előbb kihűljön.
A konzerv csicseriborsó levét öntsük le, majd öblítsük, és csepegtessük le.
Tegyük egy tálba az olajban eltett aszalt paradicsomot (az olajból is kerüljön bele 1-2 kanállal), majd nyomjuk hozzá a fokhagymagerezdet, kanalazzuk hozzá a málnaecetet, ízlés szerint édesítsük, sózzuk, borsozzuk, tegyünk hozzá néhány friss bazsalikomlevelet, és öntsük hozzá az olívaolajat.
Ezután botmixerrel pépesítsük. Ha szükséges, még ízesítsünk utána.
A sajtot vágjuk fel kisebb kockákra.
Egy tálba tegyük bele a roppanósra főzött zöldbabot, a lecsepegtetett csicseriborsót, a felkockázott sajtot, majd öntsük rá a paradicsomos öntetet. Ezután óvatosan keverjük össze, majd tálalás előtt egy kicsit hagyjuk állni, hogy az ízek jól összeérjenek.
A zöldbabos csicseriborsó saláta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 10 g
Zsír: 16 g