Zöldbabos csicseriborsó saláta recept

Hozzávalók:
- 25 dkg zöldbab
- 40 dkg csicseriborsó (konzerv)
- 1 gerezd fokhagyma
- 10-12 db olajban eltett aszalt paradicsom
- 15 dkg edami sajt
- 2-3 ek málnaecet
- édesítőszer (v. cukor)
- só
- őrölt fehér bors
- friss bazsalikom
- 1 dl olívaolaj
Elkészítése:
A zöldbabot vágjuk fel nagyobb darabokra, majd enyhén sós vízbe főzzük kb. 10 percig, hogy roppanós maradjon. Ezután szűrjük le, és hideg vízzel öblítsük le, hogy minél előbb kihűljön.
A konzerv csicseriborsó levét öntsük le, majd öblítsük, és csepegtessük le.
Tegyük egy tálba az olajban eltett aszalt paradicsomot (az olajból is kerüljön bele 1-2 kanállal), majd nyomjuk hozzá a fokhagymagerezdet, kanalazzuk hozzá a málnaecetet, ízlés szerint édesítsük, sózzuk, borsozzuk, tegyünk hozzá néhány friss bazsalikomlevelet, és öntsük hozzá az olívaolajat.
Ezután botmixerrel pépesítsük. Ha szükséges, még ízesítsünk utána.
A sajtot vágjuk fel kisebb kockákra.
Egy tálba tegyük bele a roppanósra főzött zöldbabot, a lecsepegtetett csicseriborsót, a felkockázott sajtot, majd öntsük rá a paradicsomos öntetet. Ezután óvatosan keverjük össze, majd tálalás előtt egy kicsit hagyjuk állni, hogy az ízek jól összeérjenek.
A zöldbabos csicseriborsó saláta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 10 g
Zsír: 16 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »