Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zöldbabos csicseriborsó saláta recept

Zöldbabos csicseriborsó saláta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg zöldbab
    • 40 dkg csicseriborsó (konzerv)
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 10-12 db olajban eltett aszalt paradicsom
    • 15 dkg edami sajt
    • 2-3 ek málnaecet
    • édesítőszer (v. cukor)
    • őrölt fehér bors
    • friss bazsalikom
    • 1 dl olívaolaj

    Elkészítése:

    A zöldbabot vágjuk fel nagyobb darabokra, majd enyhén sós vízbe főzzük kb. 10 percig, hogy roppanós maradjon. Ezután szűrjük le, és hideg vízzel öblítsük le, hogy minél előbb kihűljön.

    A konzerv csicseriborsó levét öntsük le, majd öblítsük, és csepegtessük le.

    Tegyük egy tálba az olajban eltett aszalt paradicsomot (az olajból is kerüljön bele 1-2 kanállal), majd nyomjuk hozzá a fokhagymagerezdet, kanalazzuk hozzá a málnaecetet, ízlés szerint édesítsük, sózzuk, borsozzuk, tegyünk hozzá néhány friss bazsalikomlevelet, és öntsük hozzá az olívaolajat.
    Ezután botmixerrel pépesítsük. Ha szükséges, még ízesítsünk utána.

    A sajtot vágjuk fel kisebb kockákra.

    Egy tálba tegyük bele a roppanósra főzött zöldbabot, a lecsepegtetett csicseriborsót, a felkockázott sajtot, majd öntsük rá a paradicsomos öntetet. Ezután óvatosan keverjük össze, majd tálalás előtt egy kicsit hagyjuk állni, hogy az ízek jól összeérjenek.

    A zöldbabos csicseriborsó saláta kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 225 kcal
    Fehérje: 7 g
    Szénhidrát: 10 g
    Zsír: 16 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá