Virslis krumplisaláta recept
Hozzávalók:
- 8 közepes szem krumpli
- 4 nagyobb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 közepes fej lila hagyma
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 4 szál virsli
- 4 dl tejföl
- 2 ek majonéz
- 1 tk mustár
- 1 nagy csipet só
- 1 csipet őrölt bors
Elkészítése:
A zöldségeket megtisztítjuk, a hagymákat apró kockára, a krumplit kisebb kockára vágjuk, majd utóbbit sós vízben megfőzzük. A tojásokat keményre főzzük, héjukat lehúzzuk, majd apróra vágjuk.
A virsliket is megfőzzük, vékonyra karikázzuk. Amíg a virsli, tojás és a krumpli is kihűl, összeállítjuk a majonézes krémet.
A tejfölt simára keverjük a majonézzel, a mustárral és ízesítjük a sóval, borssal.
Hozzáadjuk a lila hagymát, a tojásokat, a virsliket, majd a krumplival is összeforgatjuk.
Tipp:
A kedvenc krumplisalátánk egy kis virslivel gazdagítva. Remek köret sültekhez, de önálló ételként is megállja a helyét. Azonnal fogyasztható, de ha még pár órát vagy egy egész éjszakát pihen a hűtőben, az ízek nagyon jól összeérnek.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

