Virágos franciasaláta recept

Hozzávalók:
- 1 kg zöldségkeverék
- 0,5 tubus nagy majonéz
- 1 pohár tejföl
- 1 ek mustár
- pici citromlé
- 1 ek (tökmag)olaj
- 1 kk porcukor
- 3 db főtt
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a díszítéshez
- 1 fej saláta
Elkészítése:
A zöldségkeveréket sós vízben puhára főzzük, majd alaposan lecsepegtetjük. A majonézt a mustárral, tejföllel és a citromlével alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk az olajat és a porcukrot, majd beleforgatjuk a zöldségeket is. Egy mély tál szélét kitesszük a saláta leveleivel és belekanalazzuk a francia salátát. A tojásokat ketté vágjuk és a sárgáját összedolgozzuk kevés vajjal és mustárral. A tojások fehérjét vékony csíkokra vágjuk és a sárgájával együtt a saláta tetejére tesszük ízlésesen.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »