Virágos franciasaláta recept
Hozzávalók:
- 1 kg zöldségkeverék
- 0,5 tubus nagy majonéz
- 1 pohár tejföl
- 1 ek mustár
- pici citromlé
- 1 ek (tökmag)olaj
- 1 kk porcukor
- 3 db főtt
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a díszítéshez - 1 fej saláta
Elkészítése:
A zöldségkeveréket sós vízben puhára főzzük, majd alaposan lecsepegtetjük. A majonézt a mustárral, tejföllel és a citromlével alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk az olajat és a porcukrot, majd beleforgatjuk a zöldségeket is. Egy mély tál szélét kitesszük a saláta leveleivel és belekanalazzuk a francia salátát. A tojásokat ketté vágjuk és a sárgáját összedolgozzuk kevés vajjal és mustárral. A tojások fehérjét vékony csíkokra vágjuk és a sárgájával együtt a saláta tetejére tesszük ízlésesen.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

