Uborkasaláta ünnepi tálalással recept

Hozzávalók:
- 4 kígyóuborka
- 3 egyforma méretű paradicsom
- só
- őrölt bors
- 3 ek extra szűz olívaolaj
- 1 ek almaecet
- 1 kk vágott kapor
Elkészítése:
1 kígyóuborkát középen kettévágunk, közepéről zöldséghámozóval vékony, egyenletes szeleteket vágunk ki. A többit uborkagyalun legyaluljuk.
A paradicsomokat középen kettévágjuk, alma magozóval, a kocsánya felől, és alulról kilyukasztjuk. A középen kettévágott uborkaszeleteket feltekerjük, és beleillesztjük a paradicsom lyukába. Ezek lesznek az ehető díszek!
A legyalult uborkát elkeverjük az olívaolajjal, majd enyhén megsózzuk, megborsozzuk, almaecettel megcsorgatjuk, és kevés kaporral újra elkeverjük. Tálalkáskor a feltekert, paradicsomba illesztett uborkatekercseket helyezzük a salátára, és így kínáljuk.
Tipp:
Ha először megsóznánk az uborkát, az sok levet enged, de így az olaj elzárja a pórusokat, és így a só nem jut az uborkaszeletekbe. Így lényegesen szárazabb saláta lesz a végeredmény.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »