Uborkasaláta lila hagymával, karalábéval recept

Hozzávalók:
- 2 kígyóuborka
- 1 kisebb zsenge karalábé
- 1 nagyobb lila hagyma
- kis csokor kapor
- 2 ek extra szűz olívaolaj
- 1 ek almaecet
- só ízlés szerint
- frissen őrölt bors
Elkészítése:
A karalábét meghámozom, majd zsülienre (apró csíkokra) vágom, enyhén megsózom. A lila hagymát félkarikára vágom, és azt is megsózom. Míg a karalábé és a hagyma levet enged, felaprítom az uborkát tetszőlegesen.
Az uborkát nagyobb edényben megöntözöm extra szűz olívaolajjal, kevés almaecettel, majd jól összeforgatom. Az olaj így burokkal veszi körbe az uborkadarabokat, és kevesebb levet enged ki, mint más esetben (nem ázik el a salátánk). A közben enyhén megvonult karalábéval és lila hagymával is jól elkeverem, valamint az aprított friss kaport is hozzáadom.
Sót utólag már nem szükséges hozzáadni, hiszen a karalábé, és a hagyma kezeléséhez szükséges sómennyiség így is elég a salátánkhoz.
Az uborkadarabok így roppanósak maradnak, mert az eljárás megakadályozza, hogy sok levet engedjen salátánk, az apró csíkokra vágott karalábé pedig újabb különleges, enyhe ropogósságot kölcsönöz neki.
Tipp:
A kaprot és a lila hagymát (esetleg újhagymát) pedig minden uborkasalátához jó szívvel ajánlom!
Az uborkasaláta lila hagymával, karalábéval kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 1 g
Szénhidrát: 4 g
Zsír: 4 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »