Uborkasaláta lila hagymával, karalábéval recept
Hozzávalók:
- 2 kígyóuborka
- 1 kisebb zsenge karalábé
- 1 nagyobb lila hagyma
- kis csokor kapor
- 2 ek extra szűz olívaolaj
- 1 ek almaecet
- só ízlés szerint
- frissen őrölt bors
Elkészítése:
A karalábét meghámozom, majd zsülienre (apró csíkokra) vágom, enyhén megsózom. A lila hagymát félkarikára vágom, és azt is megsózom. Míg a karalábé és a hagyma levet enged, felaprítom az uborkát tetszőlegesen.
Az uborkát nagyobb edényben megöntözöm extra szűz olívaolajjal, kevés almaecettel, majd jól összeforgatom. Az olaj így burokkal veszi körbe az uborkadarabokat, és kevesebb levet enged ki, mint más esetben (nem ázik el a salátánk). A közben enyhén megvonult karalábéval és lila hagymával is jól elkeverem, valamint az aprított friss kaport is hozzáadom.
Sót utólag már nem szükséges hozzáadni, hiszen a karalábé, és a hagyma kezeléséhez szükséges sómennyiség így is elég a salátánkhoz.
Az uborkadarabok így roppanósak maradnak, mert az eljárás megakadályozza, hogy sok levet engedjen salátánk, az apró csíkokra vágott karalábé pedig újabb különleges, enyhe ropogósságot kölcsönöz neki.
Tipp:
A kaprot és a lila hagymát (esetleg újhagymát) pedig minden uborkasalátához jó szívvel ajánlom!
Az uborkasaláta lila hagymával, karalábéval kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 1 g
Szénhidrát: 4 g
Zsír: 4 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »

