Uborkasaláta recept

Hozzávalók:
- 60 dkg uborka
- tejföl
- kevés olaj
- só
- ecet
- cukor
- őrölt bors vagy pirospaprika
- 1 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
A meghámozott, legyalult uborkát enyhén besózva fél óráig állni hagyjuk. Ezután anélkül, hogy kicsavarnánk, egy kevés ecettel megöntözzük, enyhén megcukrozzuk, hogy kellemes, pikáns íze legyen. Végezetül 1-2 kiskanál olajat keverünk bele, és legalább fél óráig állni hagyjuk. Az uborkasalátát mindenki másként szereti: van aki egy gerezd tört fokhagymát is rak a levébe, mások viszont megborsozzák, megpaprikázzák, sőt akad olyan is, aki gazdagon megtejfölözve fogyasztja. Ezért ezeket az ízesítőket célszerű a kész uborkasalátához tálalni, hogy ki-ki saját kedve szerint ízesíthesse.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »