Uborkasaláta recept

Hozzávalók:
- 60 dkg uborka
- tejföl
- kevés olaj
- só
- ecet
- cukor
- őrölt bors vagy pirospaprika
- 1 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
A meghámozott, legyalult uborkát enyhén besózva fél óráig állni hagyjuk. Ezután anélkül, hogy kicsavarnánk, egy kevés ecettel megöntözzük, enyhén megcukrozzuk, hogy kellemes, pikáns íze legyen. Végezetül 1-2 kiskanál olajat keverünk bele, és legalább fél óráig állni hagyjuk. Az uborkasalátát mindenki másként szereti: van aki egy gerezd tört fokhagymát is rak a levébe, mások viszont megborsozzák, megpaprikázzák, sőt akad olyan is, aki gazdagon megtejfölözve fogyasztja. Ezért ezeket az ízesítőket célszerű a kész uborkasalátához tálalni, hogy ki-ki saját kedve szerint ízesíthesse.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »