Uborkasaláta recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 60 dkg uborka
- tejföl
- kevés olaj
- só
- ecet
- cukor
- őrölt bors vagy pirospaprika
- 1 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
A meghámozott, legyalult uborkát enyhén besózva fél óráig állni hagyjuk. Ezután anélkül, hogy kicsavarnánk, egy kevés ecettel megöntözzük, enyhén megcukrozzuk, hogy kellemes, pikáns íze legyen. Végezetül 1-2 kiskanál olajat keverünk bele, és legalább fél óráig állni hagyjuk. Az uborkasalátát mindenki másként szereti: van aki egy gerezd tört fokhagymát is rak a levébe, mások viszont megborsozzák, megpaprikázzák, sőt akad olyan is, aki gazdagon megtejfölözve fogyasztja. Ezért ezeket az ízesítőket célszerű a kész uborkasalátához tálalni, hogy ki-ki saját kedve szerint ízesíthesse.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.