Tzatziki recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 3 kígyóuborka
- 330 ml tejföl
- 1 csokor kapor
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 kanál extra szűz olívaolaj
- 1 kanál só
- 1 kávéskanál mustár
Elkészítése:
A kígyóuborkákat megmosom, meghámozom, majd nagy lyukú reszelőn vagy robotgépben lereszelem. Megsózom, majd fél órát állni hagyom.
Erősen kinyomkodom, majd hozzákeverem a tejfölt (eredetileg joghurttal készül, de az eredeti Görög joghurt állagának leginkább a tejföl, esetleg a tejföl és joghurt keveréke felel meg).
Hozzákeverem a kaprot és a zúzott fokhagymát is. A friss kapor helyettesíthető szárítottal, a fokhagyma pedig fokhagyma porral. Olívaolajat is keverek hozzá, de egy csipet őrölt bors és egy kávéskanál mustár sem rontja el. Sózni már nem kell!
Hűtőbe tesszük, lehetőleg több órára, hogy érjenek az ízek.
Hagyományos Görög étel, amit előételként, akár pirítóssal fogyaszthatunk, de sült húsok, grillek mellé is adhatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.06.27 péntek
Pénteken jól esik valami könnyedebb, de mégis tartalmas fogás – pont ilyene
Tovább olvasom »