Tzatziki recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 3 kígyóuborka
- 330 ml tejföl
- 1 csokor kapor
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 kanál extra szűz olívaolaj
- 1 kanál só
- 1 kávéskanál mustár
Elkészítése:
A kígyóuborkákat megmosom, meghámozom, majd nagy lyukú reszelőn vagy robotgépben lereszelem. Megsózom, majd fél órát állni hagyom.
Erősen kinyomkodom, majd hozzákeverem a tejfölt (eredetileg joghurttal készül, de az eredeti Görög joghurt állagának leginkább a tejföl, esetleg a tejföl és joghurt keveréke felel meg).
Hozzákeverem a kaprot és a zúzott fokhagymát is. A friss kapor helyettesíthető szárítottal, a fokhagyma pedig fokhagyma porral. Olívaolajat is keverek hozzá, de egy csipet őrölt bors és egy kávéskanál mustár sem rontja el. Sózni már nem kell!
Hűtőbe tesszük, lehetőleg több órára, hogy érjenek az ízek.
Hagyományos Görög étel, amit előételként, akár pirítóssal fogyaszthatunk, de sült húsok, grillek mellé is adhatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

