Tzatziki recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 3 kígyóuborka
- 330 ml tejföl
- 1 csokor kapor
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 kanál extra szűz olívaolaj
- 1 kanál só
- 1 kávéskanál mustár
Elkészítése:
A kígyóuborkákat megmosom, meghámozom, majd nagy lyukú reszelőn vagy robotgépben lereszelem. Megsózom, majd fél órát állni hagyom.
Erősen kinyomkodom, majd hozzákeverem a tejfölt (eredetileg joghurttal készül, de az eredeti Görög joghurt állagának leginkább a tejföl, esetleg a tejföl és joghurt keveréke felel meg).
Hozzákeverem a kaprot és a zúzott fokhagymát is. A friss kapor helyettesíthető szárítottal, a fokhagyma pedig fokhagyma porral. Olívaolajat is keverek hozzá, de egy csipet őrölt bors és egy kávéskanál mustár sem rontja el. Sózni már nem kell!
Hűtőbe tesszük, lehetőleg több órára, hogy érjenek az ízek.
Hagyományos Görög étel, amit előételként, akár pirítóssal fogyaszthatunk, de sült húsok, grillek mellé is adhatjuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »