Tzatziki recept

Hozzávalók:
- 2 közepes kígyóuborka
- 1 kis doboz kefir
- 1 kis doboz tejföl
- 4-5 gerezd foghagyma
- 1 kvk kanál kapor/szárított is jó/
- só
- bors
Elkészítése:
Az uborkákat meghámozzuk,majd a 4 részes reszelőnek a hosszúkás részével lereszeljük. Hagyjuk kiereszteni a levét. A kefirt,tejfölt,zúzott foghagymákat és a fűszereket összekeverjük. Az uborkából kinyomkodjuk a felesleges levet, majd hozzákeverjük az alaphoz. Hűtőbe tesszük kb 1 órát összeérni.
Másnap még finomabb, amikor összeérnek az ízek!
Rántott, sült húsokhoz kiváló köret,de magában is vagy pirítós mellé is nagyon finom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »