Tzatziki recept

Hozzávalók:
- 2 közepes kígyóuborka
- 1 kis doboz kefir
- 1 kis doboz tejföl
- 4-5 gerezd foghagyma
- 1 kvk kanál kapor/szárított is jó/
- só
- bors
Elkészítése:
Az uborkákat meghámozzuk,majd a 4 részes reszelőnek a hosszúkás részével lereszeljük. Hagyjuk kiereszteni a levét. A kefirt,tejfölt,zúzott foghagymákat és a fűszereket összekeverjük. Az uborkából kinyomkodjuk a felesleges levet, majd hozzákeverjük az alaphoz. Hűtőbe tesszük kb 1 órát összeérni.
Másnap még finomabb, amikor összeérnek az ízek!
Rántott, sült húsokhoz kiváló köret,de magában is vagy pirítós mellé is nagyon finom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »