Tormás, tejfölös tojássaláta recept

Hozzávalók:
- 5 db főtt
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 fej hagyma
- kevés újhagymaszár
- snidling
- só, bors
- 3 ek. tejföl
- 1 kk citromlé
- 1kk. olíva olaj
- 2 kk. ecetes torma
Elkészítése:
A tojásokat félbevágtam, a fehérjét felszeleteltem, a sárgát, külön edényben gyűjtöttem. A sárgája mellé, 1 fej hagymát csíkoztam, majd megsózva, kicsit állni hagytam. Addig újhagyma szárat, és snidlinget is vágtam keveset, majd citromlét, olívaolajat, őrölt borsot, 3 evőkanál tejföllel jól elkevertem.
Mivel a hagymát, előzőleg sóztam, az nem került bele. Összeöntöttem a hagymát, a fehérjét, és az előbb kikevert masszát, és óvatosan tettem hozzá 1 kávéskanál ecetes tormát. Majd még egyet, mert közben megkóstoltam. Jól sikerült!
Tipp:
A tojásokat félbevágtam, a fehérjét felszeleteltem, a sárgát, külön edényben gyűjtöttem. A sárgája mellé, 1 fej hagymát csíkoztam, majd megsózva, kicsit állni hagytam. Addig újhagyma szárat, és snidlinget is vágtam keveset, majd citromlét, olívaolajat, őrölt borsot, 3 evőkanál tejföllel jól elkevertem. Mivel a hagymát, előzőleg sóztam, az nem került bele. Összeöntöttem a hagymát, a fehérjét, és az előbb kikevert masszát, és óvatosan tettem hozzá 1 kávéskanál ecetes tormát. Majd még egyet, mert közben megkóstoltam.
Az, hogy nagyon finom lett, nem fejezi ki hűen a kulináris élményt.
Mindezt, öt locsolkodós piros tojásból hoztam össze. Megérte!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »
10 meglepő tény az eperről, amit valószínűleg nem tudtál
Az eperről mindannyian tudjuk, hogy finom, illatos, és szinte elenged
Tovább olvasom »