Tojásos babsaláta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg fehér bab
- 30 dkg 20 %-os tejföl
- 2 dl habtejszín
- 1 csomag újhagyma
- 1 csokor snidling
- 10 g piri-piri fűszerkeverék
- 1 ek ételízesítő
- kevés őrölt bors
- kevés babérlevél
- 2 ek ecet (a bab főzőséhez)
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A fehér babot beáztatjuk, majd sós, ecetes, babéros vízben megfőzzük.
A tojásokat keményre főzzük, az újhagymát és a snidlinget apróra vágjuk.
A főtt tojásokat meghámozzuk, a sárgáját kivesszük, a fehérjét felkockázzuk.
A tojások sárgáját a tejszínnel összekeverjük, hozzáadjuk a piri-piri keveréket, valamint némi ételízesítőt is. Ezt jól elkeverjük. Az előzőleg megfőzött babra öntjük és vigyázva elkeverjük.
A snidling és az újhagyma hozzáadása után tejfölt öntünk a salátához és óvatosan összekeverjük. Vigyázzunk, hogy ne törjenek a babszemek.
Kipróbálható szárított chilivel és reszelt citromhéjjal is. Így kicsit pikánsabb lesz.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »