Színes tésztasaláta recept

Hozzávalók:
- 1/4 jégsaláta
- 1/4 lila káposzta
- 1 db sárgarépa
- 250 g orsótészta
- 1 db főtt csirkecomb
- só, frissen őrölt bors
- 1 kanál balzsamecet
- 1 kanál olíva olaj
Elkészítése:
A lila káposztát csíkokra vágjuk. A répát megtisztítjuk, majd zöldséghámozóval körbe csíkokat vágunk belőle.
Tésztaszűrővel forró sós vízbe mártjuk (blansírozzuk), ezt megismételjük a káposztával is, ami egy kis színt enged.
A színes vízben megfőzzük a tésztát, úgy hogy egy kevés ecetet is adunk a vízhez. Amikor a tészta megfőtt leszűrjük és kihűtjük.
Egy nagyobb tálban összekeverjük az apróra tépkedett jégsalátát, a lila káposztát, a sárgarépa csíkokat és a felcsíkozott húst.
Megöntözzük olíva olajjal és balzsamecettel, majd enyhén megsózzuk és borsoz őrülünk rá. Óvatosan összekeverjük, vigyázva, hogy ne törjük össze.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »