Színes tésztasaláta recept

Hozzávalók:
- 1/4 jégsaláta
- 1/4 lila káposzta
- 1 db sárgarépa
- 250 g orsótészta
- 1 db főtt csirkecomb
- só, frissen őrölt bors
- 1 kanál balzsamecet
- 1 kanál olíva olaj
Elkészítése:
A lila káposztát csíkokra vágjuk. A répát megtisztítjuk, majd zöldséghámozóval körbe csíkokat vágunk belőle.
Tésztaszűrővel forró sós vízbe mártjuk (blansírozzuk), ezt megismételjük a káposztával is, ami egy kis színt enged.
A színes vízben megfőzzük a tésztát, úgy hogy egy kevés ecetet is adunk a vízhez. Amikor a tészta megfőtt leszűrjük és kihűtjük.
Egy nagyobb tálban összekeverjük az apróra tépkedett jégsalátát, a lila káposztát, a sárgarépa csíkokat és a felcsíkozott húst.
Megöntözzük olíva olajjal és balzsamecettel, majd enyhén megsózzuk és borsoz őrülünk rá. Óvatosan összekeverjük, vigyázva, hogy ne törjük össze.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »