Színes tésztasaláta recept
Hozzávalók:
- 1/4 jégsaláta
- 1/4 lila káposzta
- 1 db sárgarépa
- 250 g orsótészta
- 1 db főtt csirkecomb
- só, frissen őrölt bors
- 1 kanál balzsamecet
- 1 kanál olíva olaj
Elkészítése:
A lila káposztát csíkokra vágjuk. A répát megtisztítjuk, majd zöldséghámozóval körbe csíkokat vágunk belőle.
Tésztaszűrővel forró sós vízbe mártjuk (blansírozzuk), ezt megismételjük a káposztával is, ami egy kis színt enged.
A színes vízben megfőzzük a tésztát, úgy hogy egy kevés ecetet is adunk a vízhez. Amikor a tészta megfőtt leszűrjük és kihűtjük.
Egy nagyobb tálban összekeverjük az apróra tépkedett jégsalátát, a lila káposztát, a sárgarépa csíkokat és a felcsíkozott húst.
Megöntözzük olíva olajjal és balzsamecettel, majd enyhén megsózzuk és borsoz őrülünk rá. Óvatosan összekeverjük, vigyázva, hogy ne törjük össze.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »

