Hideg csirkés tésztasaláta recept

Hozzávalók:
- 1 db csirkemell filé (kockára vágva)
- 1 db padlizsán (kockára vágva)
- 1 db kígyóuborka (kockára vágva)
- 0,5 kg csemegekukorica (cső kukorica megfőzve)
- 2 közepes db paradicsom (nagy fürt, félbevágva)
- 50 dkg farfalle (megfőzve, kihűtve)
- 5 dl joghurt
- 1 db citrom
- só ízlés szerint
- 2 ek olívaolaj
- 1 teáskanál garam masala
- bazsalikom ízlés szerint
- oregánó ízlés szerint
- bors ízlés szerint
Elkészítése:
A tésztát sós vízben megfőzzük, leszűrjük, kevés olívaolajjal meglocsoljuk, hogy ne tapadjanak össze, és lehűtjük.
A kockára vágott padlizsánokat besózzuk, állni hagyjuk. Közben a szintén kockára vágott csirkét ízlés szerint befűszerezzük (én sóval, borssal, kevés garam masalával, bazsalikommal, oregánóval ízesítettem).
A csirkehúst kevés olívaolajon, forró serpenyőben megsütjük, hűlni hagyjuk. A padlizsánról leitatjuk a vizet, és őket is forró serpenyőben megsütjük, papírtörlőre szedjük, kihűtjük.
A megfőtt kukoricáról éles késsel levágjuk a szemeket.
Az uborkát kockára vágjuk, a koktélparadicsomokat méretük szerint félbe-negyedbe vágjuk.
A kihűlt hozzávalókat egy szép nagy tálba rétegesen lerakjuk úgy, hogy alulra tészta kerüljön, megszórjuk arányosan padlizsánnal, csirkehússal, uborkával, paradicsommal, majd megint tészta, addig míg el nem fogynak az alapanyagok. Az egészet hűtőben jól lehűtjük.
Az öntethez összekeverjük a joghurtot a citrom kifacsart levével, sózzuk. Aki szereti, kevés chilipelyhet is keverhet bele.
Tálaláskor a salátát tányérokba szedjük, és meglocsoljuk az öntettel.
Ínyencek mini mozzarellát is szórhatnak rá.
Tipp:
Ebben a nagy hőségben nem igazán kíván nehéz ételt az ember, inkább valami könnyű, üdítő, hűsítő ételre vágyunk. Már többször készítettem hasonló salátákat a család nagy örömére. Most volt a hűtőben padlizsán is, így vele gazdagítottam. Nem volt rossz ötlet, nagyon kellemes íze igazán feldobta a salátát. Ebben a receptben az a jó, hogy semmihez sem kell ragaszkodni, mindenki saját ízlése szerint variálhatja a hozzávalókat, ízesítheti a husit. Jó kísérletezést!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mézen túl: a méhpempő valódi szuperélelmiszer, amit még kevesen ismernek (x)
Kevesen tudják, hogy a méhkaptár igazi értéke nemcsak a mézben rejlik, hane
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.09.03. szerda
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
10 krémes és ízes sütemény, amit most azonnal ki kell próbálnod
Ebben a válogatásban elhoztunk neked 10 csábító süteményt, amelyek a klassz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.09.02. kedd
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
Gyors vacsorák a suli után – 8 recept alig 1 óra alatt
Ha suli után gyors vacsorára vágyunk, ezek a receptek a legjobb választások
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.09.01 Hétfő
Szeptember 1-je mindig különleges nap: kezdődik az iskola, újra beindul a h
Tovább olvasom »