Hideg csirkés tésztasaláta recept

Hozzávalók:
- 1 db csirkemell filé (kockára vágva)
- 1 db padlizsán (kockára vágva)
- 1 db kígyóuborka (kockára vágva)
- 0,5 kg csemegekukorica (cső kukorica megfőzve)
- 2 közepes db paradicsom (nagy fürt, félbevágva)
- 50 dkg farfalle (megfőzve, kihűtve)
- 5 dl joghurt
- 1 db citrom
- só ízlés szerint
- 2 ek olívaolaj
- 1 teáskanál garam masala
- bazsalikom ízlés szerint
- oregánó ízlés szerint
- bors ízlés szerint
Elkészítése:
A tésztát sós vízben megfőzzük, leszűrjük, kevés olívaolajjal meglocsoljuk, hogy ne tapadjanak össze, és lehűtjük.
A kockára vágott padlizsánokat besózzuk, állni hagyjuk. Közben a szintén kockára vágott csirkét ízlés szerint befűszerezzük (én sóval, borssal, kevés garam masalával, bazsalikommal, oregánóval ízesítettem).
A csirkehúst kevés olívaolajon, forró serpenyőben megsütjük, hűlni hagyjuk. A padlizsánról leitatjuk a vizet, és őket is forró serpenyőben megsütjük, papírtörlőre szedjük, kihűtjük.
A megfőtt kukoricáról éles késsel levágjuk a szemeket.
Az uborkát kockára vágjuk, a koktélparadicsomokat méretük szerint félbe-negyedbe vágjuk.
A kihűlt hozzávalókat egy szép nagy tálba rétegesen lerakjuk úgy, hogy alulra tészta kerüljön, megszórjuk arányosan padlizsánnal, csirkehússal, uborkával, paradicsommal, majd megint tészta, addig míg el nem fogynak az alapanyagok. Az egészet hűtőben jól lehűtjük.
Az öntethez összekeverjük a joghurtot a citrom kifacsart levével, sózzuk. Aki szereti, kevés chilipelyhet is keverhet bele.
Tálaláskor a salátát tányérokba szedjük, és meglocsoljuk az öntettel.
Ínyencek mini mozzarellát is szórhatnak rá.
Tipp:
Ebben a nagy hőségben nem igazán kíván nehéz ételt az ember, inkább valami könnyű, üdítő, hűsítő ételre vágyunk. Már többször készítettem hasonló salátákat a család nagy örömére. Most volt a hűtőben padlizsán is, így vele gazdagítottam. Nem volt rossz ötlet, nagyon kellemes íze igazán feldobta a salátát. Ebben a receptben az a jó, hogy semmihez sem kell ragaszkodni, mindenki saját ízlése szerint variálhatja a hozzávalókat, ízesítheti a husit. Jó kísérletezést!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mire jó egy konyhai pároló és hogyan használd? (x)
A konyhai pároló, mint konyhai eszköz talán nem tűnik nélkülözhetetlennek,
Tovább olvasom »
Mit kezdjünk a maradék sonkával? 7 ötlet hétfő estére
A húsvéti sonkából szinte mindig marad, és bár egy darabig még jólesik egy
Tovább olvasom »
5 töltött tojás, amitől leesik az állad – húsvéti klasszikus újragondolva
A húsvéti tojás nem csak dísz lehet – mutatunk öt isteni töltött tojás rece
Tovább olvasom »
12 sós vendégváró húsvétra – pogácsák és rágcsák a locsolóknak
Húsvétkor nemcsak a sonkás-tojásos reggeli kerül az asztalra, hanem az apró
Tovább olvasom »
Húsvéti édes sütemények, amik ünnepi hangulatot varázsolnak
A húsvéti asztalról nem hiányozhatnak az édes finomságok sem, hiszen ezek k
Tovább olvasom »
Ünnepi reggelik húsvétra – sonkás, tojásos, tormás finomságok egy helyen
A húsvéti reggeliknek különleges hangulata van: sonkaillat, friss torma, to
Tovább olvasom »