Tejfölös, lilahagymás virslisaláta recept

Hozzávalók:
- 1 kg virsli
- 2 fej lilahagyma
- 450 g tejföl
- 1 mk só
- kevés őrölt fehér bors
- 2 ek olívaolaj
- 1 ek mustár
Elkészítése:
A virslit megfőzöm, a héját lehúzom.
Amíg hűl a lilahagymát felszeletelem, megsózom, majd 2 percre mikróba teszem. Ha gyenge a hagyma, mikrózni sem szükséges.
Mikor a virsli kihűlt felkarikázom, hozzáadom a hagymát, a mustárt, a borsot és jól összekeverem a tejföllel és az olajjal.
Éjszakára hűtőbe teszem, másnapra jobban összeáll a saláta és összeérnek az ízei. Ha feltétlenül szükséges, másnap ízesítek még rajta.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »