Tavaszváró saláta recept
Hozzávalók:
- 1 jégsaláta
- 1 közepes cukkini
- 2 sörretek
- 1 paprika
- 1 csemegekukorica konzerv
- 0,5 citrom leve
- 1-2 ek balzsamecet krém
- 1-2 ek juharszirup, vagy méz
- 2-3 ek mogyoró olaj
Elkészítése:
A cukkinit vágjuk hosszában 4 részre és szeleteljük fel vékonyra. A retket szintén előbb négybe vágjuk, majd szeleteljük fel. A paprikát és a salátát vágjuk vékony csíkokra.
A zöldségeket a kukoricával együtt egy nagy salátás tálban keverjük össze, majd locsoljuk meg citromlével, juharsziruppal, balzsamecet krémmel és mogyoróolajjal.
Forgassuk alaposan össze és tegyük hűtőbe fogyasztásig.
Önmagában, vagy sültek, halak mellé fogyasztva is kiváló.
Tipp:
A saláta összetevőit igyekeztem úgy összeválogatni a tél végi piaci kínálatból, hogy egyik se legyen karakteres ízű. Azt hiszem, evvel az egyszínű, komor összhatású, igazi tél végi hangulatúra sikerült salátát joggal nevezhetem tavaszvárónak.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

