Szilveszteri lencsesaláta recept

Hozzávalók:
- 1/2kg lencse
- 450 gr mirelitt kukorica
- 4 közepes sárgarépa
- 4 főtt
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 közepes fej vöröshagyma
- 2 citrom
- olaj
- só
- bors
Elkészítése:
A lencsét megfőzzük, csak ne nagyon puhára, mert akkor a későbbi kevergetéstől teljesen szétesik. A sárgarépát vékony karikákra vágjuk. A hagymát negyedbe, majd kb. 1cm-es csíkokra. Kb 1 dl olajon pároljuk együtt a hagymát és a répát, amíg teljesen megpuhul a répa, kicsit sózzuk, borsozzuk.Közben a kihűlt lencséhez keverünk 2 evőkanál olajat és egy fél citrom levét. Ha a répa és a hagyma megpuhult, összekeverem a lencsével és a kukoricával, amit előzőleg forró vízben kiolvasztottam. Hozzáadjuk az apróra vágott főtt tojást. Végül a maradék citrom levéből ízlés szerint keverjünk hozzá.
Érdemes 1 nappal előbb elkészíteni, hogy az ízek jól összeérjenek.
(Másnap én még teszek rá olajat és citromlét, mert veszít a savanyú ízéből!)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »