Szilveszteri lencsesaláta recept

Hozzávalók:
- 1/2kg lencse
- 450 gr mirelitt kukorica
- 4 közepes sárgarépa
- 4 főtt
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 közepes fej vöröshagyma
- 2 citrom
- olaj
- só
- bors
Elkészítése:
A lencsét megfőzzük, csak ne nagyon puhára, mert akkor a későbbi kevergetéstől teljesen szétesik. A sárgarépát vékony karikákra vágjuk. A hagymát negyedbe, majd kb. 1cm-es csíkokra. Kb 1 dl olajon pároljuk együtt a hagymát és a répát, amíg teljesen megpuhul a répa, kicsit sózzuk, borsozzuk.Közben a kihűlt lencséhez keverünk 2 evőkanál olajat és egy fél citrom levét. Ha a répa és a hagyma megpuhult, összekeverem a lencsével és a kukoricával, amit előzőleg forró vízben kiolvasztottam. Hozzáadjuk az apróra vágott főtt tojást. Végül a maradék citrom levéből ízlés szerint keverjünk hozzá.
Érdemes 1 nappal előbb elkészíteni, hogy az ízek jól összeérjenek.
(Másnap én még teszek rá olajat és citromlét, mert veszít a savanyú ízéből!)
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »
A legjobb házias egytálételek – húsimádóknak és zöldségkedvelőknek
Amikor kevés az időd, de valami igazán laktatót szeretnél főzni, az egytálé
Tovább olvasom »