Svéd tejfölös uborka recept

Hozzávalók:
- 80 dkg uborka
- 2 dl tejföl
- 1 csokor kapor
- só
- csipetnyi cukor
- őrölt bors
- ecet
Elkészítés:
A meghámozott uborkát késsel milliméter vastag szeletekre vágjuk, egy fél órára enyhén cukros-sós-ecetes páclébe áztatjuk. Ezután lecsepegtetjük, és összekeverjük a tejföllel, amelyet a vágott kaporral, sóval, csipetnyi cukorral, és kevés őrölt borssal ízesítettünk. Hasonlít a lengyel uborkasalátához, de az íze „szelídebb”, különlegesebb.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.07.23. Szerda
A mai menü egyszerre frissítő, laktató és villámgyorsan elkészíthető! Ideál
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.22. kedd
Ma egy igazán ínycsiklandó és harmonikus menüsorral készültünk neked, ahol
Tovább olvasom »
Hűsítő nyári csodák: 12 isteni házi fagyi receptje!
Hűsítő élvezetek házilag! Akár krémes, akár gyümölcsös fagyit keresel, ebbe
Tovább olvasom »
Fűszeres, színes, laktató: próbáld ki Mexikó ízeit! (x)
A mexikói konyha világszerte óriási népszerűségnek örvend, nem véletlenül.
Tovább olvasom »
9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »