Svéd tejfölös uborka recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 80 dkg uborka
- 2 dl tejföl
- 1 csokor kapor
- só
- csipetnyi cukor
- őrölt bors
- ecet
Elkészítés:
A meghámozott uborkát késsel milliméter vastag szeletekre vágjuk, egy fél órára enyhén cukros-sós-ecetes páclébe áztatjuk. Ezután lecsepegtetjük, és összekeverjük a tejföllel, amelyet a vágott kaporral, sóval, csipetnyi cukorral, és kevés őrölt borssal ízesítettünk. Hasonlít a lengyel uborkasalátához, de az íze „szelídebb”, különlegesebb.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.