Spárgás-tonhalas saláta recept
Hozzávalók:
- 1 csomag zöld spárga
- 8 újkrumpli (közepes)
- 1 tonhal konzerv (sós lében)
- 2-3 paradicsom
- 5-6 salátalevél
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Öntet:
- 4-5 ek méz
- 0,5 citrom leve
- 2 tk magos dijoni mustár
- csipet só
- csipet őrölt bors
- 2 ek olívaolaj
Elkészítése:
A spárga fás részét pattintsuk le. Mossuk jól meg, és enyhén sós vízben 3-4 perc alatt főzzük roppanósra. Tegyük át jéghideg vízbe. Így hamar lehűl, és a szép színe is megmarad. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd papírtörlővel itassuk fel a nedvességet róla.
Az újkrumplit alaposan mossuk meg, sikáljuk tisztára, majd kockázzuk fel. Enyhén sós vízben főzzük puhára. Szűrjük le, és hagyjuk kihűlni.
A tojásokat főzzük keményre, hűtsük ki, pucoljuk meg, és vágjuk félbe.
A paradicsomot szeleteljük fel, a salátát mossuk meg, és csepegtessük le. A tonhalat is csepegtessük le, majd szedjük kisebb darabokra.
Az öntet hozzávalóit tegyük egy tálba, és nagyon alaposan keverjük össze.
Tálaláskor tegyük tálba a burgonyát, tépkedjük rá a salátát, öntsük rá az öntet felét, és jól forgassuk össze. Tegyük rá a paradicsomot, a spárgát és a tonhalat, majd ezzel is forgassuk össze.
Végül helyezzük rá a tetejére a tojásokat, és locsoljuk meg a megmaradt öntettel.