Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Spárgás-tonhalas saláta recept

Spárgás-tonhalas saláta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 csomag zöld spárga
    • 8 újkrumpli (közepes)
    • 1 tonhal konzerv (sós lében)
    • 2-3 paradicsom
    • 5-6 salátalevél
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Öntet:

    • 4-5 ek méz
    • 0,5 citrom leve
    • 2 tk magos dijoni mustár
    • csipet só
    • csipet őrölt bors
    • 2 ek olívaolaj

    Elkészítése:

    A spárga fás részét pattintsuk le. Mossuk jól meg, és enyhén sós vízben 3-4 perc alatt főzzük roppanósra. Tegyük át jéghideg vízbe. Így hamar lehűl, és a szép színe is megmarad. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd papírtörlővel itassuk fel a nedvességet róla.

    Az újkrumplit alaposan mossuk meg, sikáljuk tisztára, majd kockázzuk fel. Enyhén sós vízben főzzük puhára. Szűrjük le, és hagyjuk kihűlni.

    A tojásokat főzzük keményre, hűtsük ki, pucoljuk meg, és vágjuk félbe.

    A paradicsomot szeleteljük fel, a salátát mossuk meg, és csepegtessük le. A tonhalat is csepegtessük le, majd szedjük kisebb darabokra.

    Az öntet hozzávalóit tegyük egy tálba, és nagyon alaposan keverjük össze.

    Tálaláskor tegyük tálba a burgonyát, tépkedjük rá a salátát, öntsük rá az öntet felét, és jól forgassuk össze. Tegyük rá a paradicsomot, a spárgát és a tonhalat, majd ezzel is forgassuk össze.

    Végül helyezzük rá a tetejére a tojásokat, és locsoljuk meg a megmaradt öntettel.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá