Sonkás makarónis saláta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 csomag makaróni tészta
- 20 dkg bármilyen sonka lehet pulykasonka is
- 2 darab csemegeuborka
- 6 kanál majonéz
- 4 kanál tejföl
- 1 evőkanál ketchup
- 1 paradicsom
- 10 dkg sajt
- citromkarika
- petrezselyem zöld
- só
- csipet bors
Elkészítése:
A makarónit 6-7 cm-es darabokra tördeljük és sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, majd hideg vízzel lehűtjük.
A sonkát, az uborkát és a paradicsomot és a sajtot apró darabokra vágjuk. A majonézt összekeverjük a tejföllel, a ketchuppal, a borssal és az apróra vágott petrezselyemmel.
A lehűtött tésztát összekeverjük a többi hozzávalóval, majd citromkarikával és petrezselyem zölddel díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

