Provanszi céklasaláta recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 60 dkg cékla
- 1 dl olaj
- kevés reszelt vöröshagyma
- ecet
- só
Elkészítés:
A céklát héjában megfőzzük, meghámozzuk, és akkora kockákra vágjuk, mint a társasjátékok dobókockája. Az olajat megforrósítjuk, a céklakockákat hirtelen megsütjük benne, és még melegen tálra téve megsózzuk, a hagymát közé keverjük, és ecettel megöntözzük. Végül az olajat, amiben sült, ráöntjük, és néhány órára jégbe hűtjük. A franciák előételnek eszik, de kitűnő húshoz is.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.