Provanszi céklasaláta recept
Hozzávalók:
- 60 dkg cékla
- 1 dl olaj
- kevés reszelt vöröshagyma
- ecet
- só
Elkészítés:
A céklát héjában megfőzzük, meghámozzuk, és akkora kockákra vágjuk, mint a társasjátékok dobókockája. Az olajat megforrósítjuk, a céklakockákat hirtelen megsütjük benne, és még melegen tálra téve megsózzuk, a hagymát közé keverjük, és ecettel megöntözzük. Végül az olajat, amiben sült, ráöntjük, és néhány órára jégbe hűtjük. A franciák előételnek eszik, de kitűnő húshoz is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »

