Provanszi céklasaláta recept

Hozzávalók:
- 60 dkg cékla
- 1 dl olaj
- kevés reszelt vöröshagyma
- ecet
- só
Elkészítés:
A céklát héjában megfőzzük, meghámozzuk, és akkora kockákra vágjuk, mint a társasjátékok dobókockája. Az olajat megforrósítjuk, a céklakockákat hirtelen megsütjük benne, és még melegen tálra téve megsózzuk, a hagymát közé keverjük, és ecettel megöntözzük. Végül az olajat, amiben sült, ráöntjük, és néhány órára jégbe hűtjük. A franciák előételnek eszik, de kitűnő húshoz is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »