Pitypang saláta recept

Hozzávalók:
- 30 dkg pitypanglevél
- 5 cl ecet
- 2 cl olívaolaj
- 1 mk fehér bors
- 2 főtt
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 paradicsom
- só
- kapor
Elkészítése:
A zsenge pitypangleveleket megtisztítjuk, alaposan megmossuk és szárazra itatjuk.
Salátás tálba helyezzük, ráöntjük az ecetet, az olívaolajat, megsózzuk és őrölt fehér borssal ízesítjük. Lazán összekeverjük és megszórjuk apróra vágott friss kaporral.
Cikkekre vágott főtt tojással, és kockára vágott paradicsommal tálaljuk. (Én néhány virágot is tettem rá, ami szintén ehető, de nem mindenki szereti).
Tipp:
Egyszerű, gyors, egészséges tavaszi saláta! A pitypangot soha ne forgalmas utak mellől gyűjtsük!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »