Paprikasaláta recept

Hozzávalók:
- 1 kg lecsópaprika
- 1 ek só
- 1 ek szorbit (cukor)
- 3 ek almaecet
- 3 ek extra szűz olívaolaj
Elkészítése:
A paprikákat megmossuk, kicsumázzuk, majd karikákra vágjuk. Megsózzuk, megcukrozzuk, megöntjük almaecettel, és jól összeforgatjuk akár többször is.
Hűtőben pihentetjük, majd ráöntjük az olívaolajat is. Ezzel is megforgatjuk.
24 óra pihentetés után tálaljuk. Ezalatt a paprika levet enged, enyhén megvonul, de ropogósságát megőrzi. A paprika leforrázására, víz hozzáadására így nincs szükség!
Tipp:
Cukorbetegek is fogyaszthatják.
A paprikasaláta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 1 g
Szénhidrát: 3 g
Zsír: 4 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »