Paprikasaláta recept

Hozzávalók:
- 1 kg lecsópaprika
- 1 ek só
- 1 ek szorbit (cukor)
- 3 ek almaecet
- 3 ek extra szűz olívaolaj
Elkészítése:
A paprikákat megmossuk, kicsumázzuk, majd karikákra vágjuk. Megsózzuk, megcukrozzuk, megöntjük almaecettel, és jól összeforgatjuk akár többször is.
Hűtőben pihentetjük, majd ráöntjük az olívaolajat is. Ezzel is megforgatjuk.
24 óra pihentetés után tálaljuk. Ezalatt a paprika levet enged, enyhén megvonul, de ropogósságát megőrzi. A paprika leforrázására, víz hozzáadására így nincs szükség!
Tipp:
Cukorbetegek is fogyaszthatják.
A paprikasaláta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 1 g
Szénhidrát: 3 g
Zsír: 4 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors vacsorák a suli után – 8 recept alig 1 óra alatt
Ha suli után gyors vacsorára vágyunk, ezek a receptek a legjobb választások
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.09.01 Hétfő
Szeptember 1-je mindig különleges nap: kezdődik az iskola, újra beindul a h
Tovább olvasom »
10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »