Paprikasaláta recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Hozzávalók:
- 1 kg lecsópaprika
- 1 ek só
- 1 ek szorbit (cukor)
- 3 ek almaecet
- 3 ek extra szűz olívaolaj
Elkészítése:
A paprikákat megmossuk, kicsumázzuk, majd karikákra vágjuk. Megsózzuk, megcukrozzuk, megöntjük almaecettel, és jól összeforgatjuk akár többször is.
Hűtőben pihentetjük, majd ráöntjük az olívaolajat is. Ezzel is megforgatjuk.
24 óra pihentetés után tálaljuk. Ezalatt a paprika levet enged, enyhén megvonul, de ropogósságát megőrzi. A paprika leforrázására, víz hozzáadására így nincs szükség!
Tipp:
Cukorbetegek is fogyaszthatják.
A paprikasaláta kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 49 kcal
Fehérje: 1 g
Szénhidrát: 3 g
Zsír: 4 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 1 g
Szénhidrát: 3 g
Zsír: 4 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.