Orosz hússaláta recept
Hozzávalók:
- 30 dkg sült hús (pl. sült kacsamell)
- 2-3 krumpli (nagyobb)
- 1-2 db alma
- 3-4 db csemegeuborka (v. ízlés szerint)
- 1/2 citrom leve
- tartármártás (ízlés szerint)
- 1 ek petrezselyemzöld
- 2-3 db főtt
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A krumplit vágjuk fel kisebb kockákra, majd enyhén sós vízben főzzük puhára. Ezután szűrjük le, majd hűtsük ki teljesen.
A maradék sült húst (nálam most sült kacsamell), az almát, és az uborkát vágjuk fel vékony csíkokra. Az almát csepegtessük meg a citromlével nehogy megbarnuljon.
Ezután az összes hozzávalót tegyük bele egy tálba, adjuk hozzá az apróra felvágott petrezselyemzöldet, majd óvatosan forgassuk össze.
Végül öntsük rá a tartármártást, majd szintén óvatosan keverjük össze. (vigyázzunk nehogy a krumpli összetörjön)
Ezután fedjük le a tálat, majd tegyük be pár órára (vagy akár egész éjszakára) a hűtőbe, hogy az ízek kellően összeérjenek.
Tálalás előtt helyezzük a saláta tetejére a felszeletelt főtt tojást, és úgy kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

