Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Orosz hússaláta recept

Orosz hússaláta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg sült hús (pl. sült kacsamell)
    • 2-3 krumpli (nagyobb)
    • 1-2 db alma
    • 3-4 db csemegeuborka (v. ízlés szerint)
    • 1/2 citrom leve
    • tartármártás (ízlés szerint)
    • 1 ek petrezselyemzöld
    • 2-3 db főtt  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    A krumplit vágjuk fel kisebb kockákra, majd enyhén sós vízben főzzük puhára. Ezután szűrjük le, majd hűtsük ki teljesen.

    A maradék sült húst (nálam most sült kacsamell), az almát, és az uborkát vágjuk fel vékony csíkokra. Az almát csepegtessük meg a citromlével nehogy megbarnuljon.

    Ezután az összes hozzávalót tegyük bele egy tálba, adjuk hozzá az apróra felvágott petrezselyemzöldet, majd óvatosan forgassuk össze.

    Végül öntsük rá a tartármártást, majd szintén óvatosan keverjük össze. (vigyázzunk nehogy a krumpli összetörjön)

    Ezután fedjük le a tálat, majd tegyük be pár órára (vagy akár egész éjszakára) a hűtőbe, hogy az ízek kellően összeérjenek.

    Tálalás előtt helyezzük a saláta tetejére a felszeletelt főtt tojást, és úgy kínáljuk.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá