Német burgonyasaláta recept
Hozzávalók:
- 1 levesben főtt egész csirke (vagy 2-3 csirkecomb)
- 3 sárgarépa, 1 zeller (levesben főtt – de egy kicsit korábban kell kivenni ezeket a zöldségeket, hogy nem puhuljanak nagyon meg)
- 2 vöröshagyma
- 1 alma
- 4-5 csemegeuborka
- 2,5 kg burgonya (csak régi burgonyából jó, vagy kiflikrumpliból),
- 2 flakon jó minőségű majonéz
- kevés tej
- tyúkhúslevesből némi lé
- só
- bors
- 1-1,5 ek ecet
Elkészítése:
Felteszem a levest, melybe a csirkét, sárgarépát és zellert is megfőzöm. Amikor ezek a hozzávalók kihűltek elkezdem apró darabokra vágni őket. Hozzáadom az apróra vágott hagymát, uborkát, almát is. Mindezt meglocsolom ecettel.(mindezt a fogyasztás előtt érdemes 1 nappal elkészíteni, mert ennek az egyvelegnek állnia kell a hűtőben. A burgonyát héjában főzöm meg, ezt is hagyom kihűlni. Ezután megpucolom és kisebb karikákra (negyedbe, félbe attól függ, hogy mekkora a burgonya) elvágom és a ecetes-zöldséges húsra teszem. Ezután a tyúkhúslevesből valamennyit megmelegítek és megsózom (kvázi elsózom a levest).
Ebből a húsléből teszek a burgonyára és óvatosan kevergetem. A levesből túl sokat ne tegyünk, ne ázzanak benne a burgonyák, az egésznek az a lényege, hogy valamennyire átnedvesedjen az egész egyveleg. Ezután a majonézt kevés tejjel hígítom és ráöntöm a krumplira. Jól összekeverve már fogyasztható is, de legjobb, ha egy kicsi pihen. (ez egy hatalmas adag, nagyjából 7-8 emberre lett számolva)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »

