Német burgonyasaláta recept
Hozzávalók:
- 1 levesben főtt egész csirke (vagy 2-3 csirkecomb)
- 3 sárgarépa, 1 zeller (levesben főtt – de egy kicsit korábban kell kivenni ezeket a zöldségeket, hogy nem puhuljanak nagyon meg)
- 2 vöröshagyma
- 1 alma
- 4-5 csemegeuborka
- 2,5 kg burgonya (csak régi burgonyából jó, vagy kiflikrumpliból),
- 2 flakon jó minőségű majonéz
- kevés tej
- tyúkhúslevesből némi lé
- só
- bors
- 1-1,5 ek ecet
Elkészítése:
Felteszem a levest, melybe a csirkét, sárgarépát és zellert is megfőzöm. Amikor ezek a hozzávalók kihűltek elkezdem apró darabokra vágni őket. Hozzáadom az apróra vágott hagymát, uborkát, almát is. Mindezt meglocsolom ecettel.(mindezt a fogyasztás előtt érdemes 1 nappal elkészíteni, mert ennek az egyvelegnek állnia kell a hűtőben. A burgonyát héjában főzöm meg, ezt is hagyom kihűlni. Ezután megpucolom és kisebb karikákra (negyedbe, félbe attól függ, hogy mekkora a burgonya) elvágom és a ecetes-zöldséges húsra teszem. Ezután a tyúkhúslevesből valamennyit megmelegítek és megsózom (kvázi elsózom a levest).
Ebből a húsléből teszek a burgonyára és óvatosan kevergetem. A levesből túl sokat ne tegyünk, ne ázzanak benne a burgonyák, az egésznek az a lényege, hogy valamennyire átnedvesedjen az egész egyveleg. Ezután a majonézt kevés tejjel hígítom és ráöntöm a krumplira. Jól összekeverve már fogyasztható is, de legjobb, ha egy kicsi pihen. (ez egy hatalmas adag, nagyjából 7-8 emberre lett számolva)