Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Német burgonyasaláta recept

Német burgonyasaláta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 levesben főtt egész csirke (vagy 2-3 csirkecomb)
    • 3 sárgarépa, 1 zeller (levesben főtt – de egy kicsit korábban kell kivenni ezeket a zöldségeket, hogy nem puhuljanak nagyon meg)
    • 2 vöröshagyma
    • 1 alma
    • 4-5 csemegeuborka
    • 2,5 kg burgonya (csak régi burgonyából jó, vagy kiflikrumpliból),
    • 2 flakon jó minőségű majonéz
    • kevés tej
    • tyúkhúslevesből némi lé
    • bors
    • 1-1,5 ek ecet

    Elkészítése:

    Felteszem a levest, melybe a csirkét, sárgarépát és zellert is megfőzöm. Amikor ezek a hozzávalók kihűltek elkezdem apró darabokra vágni őket. Hozzáadom az apróra vágott hagymát, uborkát, almát is. Mindezt meglocsolom ecettel.(mindezt a fogyasztás előtt érdemes 1 nappal elkészíteni, mert ennek az egyvelegnek állnia kell a hűtőben. A burgonyát héjában főzöm meg, ezt is hagyom kihűlni. Ezután megpucolom és kisebb karikákra (negyedbe, félbe attól függ, hogy mekkora a burgonya) elvágom és a ecetes-zöldséges húsra teszem. Ezután a tyúkhúslevesből valamennyit megmelegítek és megsózom (kvázi elsózom a levest).

    Ebből a húsléből teszek a burgonyára és óvatosan kevergetem. A levesből túl sokat ne tegyünk, ne ázzanak benne a burgonyák, az egésznek az a lényege, hogy valamennyire átnedvesedjen az egész egyveleg. Ezután a majonézt kevés tejjel hígítom és ráöntöm a krumplira. Jól összekeverve már fogyasztható is, de legjobb, ha egy kicsi pihen. (ez egy hatalmas adag, nagyjából 7-8 emberre lett számolva)

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá