Mozzarellás saláta recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 1 kígyóuborka
- 1 közepes nagyságú lilahagyma
- 1 közepes nagyságú hagyma
- 2 paradicsom
- 1 csomag mini mozzarella
- 1/2 doboz fekete olíva bogyó
- 1 citrom leve
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 mokkáskanál őrölt bazsalikom
- 1 mokkáskanál őrölt kakukkfű
- só
Elkészítése:
Az uborkát, hagymákat, paradicsomot kis kockákra vágjuk( kb mint az olíva bogyó), mozzarella golyókat felezzük.
Beletesszük egy tálba, összeforgatjuk, majd ízesítjük sóval,citromlével, olíva olajjal, bazsalikommal és kakukkfűvel.
Jól összeforgatjuk az egészet és legalább fél napra hűtőbe tesszük.
Tipp:
Én ebbe cukrot, egyéb édesítőt nem teszek, mert az ízek így jönnek ki igazán.Természetesen ízlés dolga. Ha van friss bazsalikom, kakukkfű, apróra vágva azzal az igazi, intenzívebb az íze, mutatósabb is lesz.
Legjobban akkor érnek össze a különböző ízek, az összhatás akkor igazi, ha egy napra hűtőben “érleljük”.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.