Mozzarellás saláta recept

Hozzávalók:
- 1 kígyóuborka
- 1 közepes nagyságú lilahagyma
- 1 közepes nagyságú hagyma
- 2 paradicsom
- 1 csomag mini mozzarella
- 1/2 doboz fekete olíva bogyó
- 1 citrom leve
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 mokkáskanál őrölt bazsalikom
- 1 mokkáskanál őrölt kakukkfű
- só
Elkészítése:
Az uborkát, hagymákat, paradicsomot kis kockákra vágjuk( kb mint az olíva bogyó), mozzarella golyókat felezzük.
Beletesszük egy tálba, összeforgatjuk, majd ízesítjük sóval,citromlével, olíva olajjal, bazsalikommal és kakukkfűvel.
Jól összeforgatjuk az egészet és legalább fél napra hűtőbe tesszük.
Tipp:
Én ebbe cukrot, egyéb édesítőt nem teszek, mert az ízek így jönnek ki igazán.Természetesen ízlés dolga. Ha van friss bazsalikom, kakukkfű, apróra vágva azzal az igazi, intenzívebb az íze, mutatósabb is lesz.
Legjobban akkor érnek össze a különböző ízek, az összhatás akkor igazi, ha egy napra hűtőben “érleljük”.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »