Mozzarellás saláta recept

Hozzávalók:
- 1 kígyóuborka
- 1 közepes nagyságú lilahagyma
- 1 közepes nagyságú hagyma
- 2 paradicsom
- 1 csomag mini mozzarella
- 1/2 doboz fekete olíva bogyó
- 1 citrom leve
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 mokkáskanál őrölt bazsalikom
- 1 mokkáskanál őrölt kakukkfű
- só
Elkészítése:
Az uborkát, hagymákat, paradicsomot kis kockákra vágjuk( kb mint az olíva bogyó), mozzarella golyókat felezzük.
Beletesszük egy tálba, összeforgatjuk, majd ízesítjük sóval,citromlével, olíva olajjal, bazsalikommal és kakukkfűvel.
Jól összeforgatjuk az egészet és legalább fél napra hűtőbe tesszük.
Tipp:
Én ebbe cukrot, egyéb édesítőt nem teszek, mert az ízek így jönnek ki igazán.Természetesen ízlés dolga. Ha van friss bazsalikom, kakukkfű, apróra vágva azzal az igazi, intenzívebb az íze, mutatósabb is lesz.
Legjobban akkor érnek össze a különböző ízek, az összhatás akkor igazi, ha egy napra hűtőben “érleljük”.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »