Mozzarellás saláta recept

Hozzávalók:
- 1 kígyóuborka
- 1 közepes nagyságú lilahagyma
- 1 közepes nagyságú hagyma
- 2 paradicsom
- 1 csomag mini mozzarella
- 1/2 doboz fekete olíva bogyó
- 1 citrom leve
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 mokkáskanál őrölt bazsalikom
- 1 mokkáskanál őrölt kakukkfű
- só
Elkészítése:
Az uborkát, hagymákat, paradicsomot kis kockákra vágjuk( kb mint az olíva bogyó), mozzarella golyókat felezzük.
Beletesszük egy tálba, összeforgatjuk, majd ízesítjük sóval,citromlével, olíva olajjal, bazsalikommal és kakukkfűvel.
Jól összeforgatjuk az egészet és legalább fél napra hűtőbe tesszük.
Tipp:
Én ebbe cukrot, egyéb édesítőt nem teszek, mert az ízek így jönnek ki igazán.Természetesen ízlés dolga. Ha van friss bazsalikom, kakukkfű, apróra vágva azzal az igazi, intenzívebb az íze, mutatósabb is lesz.
Legjobban akkor érnek össze a különböző ízek, az összhatás akkor igazi, ha egy napra hűtőben “érleljük”.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »