Lüttichi saláta recept
Hozzávalók:
- 25 dkg zöldbab
- 30 dkg apró szemű újburgonya
- 5 dkg füstölt szalonna
- 1 kis fej vöröshagyma
- só
- ecet
Elkészítés:
A megtisztított, hüvelyknyi darabokra vágott zöldbabot és a megtisztított újburgonyát egészben, külön-külön sós vízben megfőzzük, majd lecsurgatva meleg tálra tesszük. Közben az apróra vágott szalonnát kiolvasztjuk, a finomra vágott hagymát világossárgára pirítjuk benne, és az előkészített, melegen tartott földfélére öntjük. Végül a szalonna edényében enyhére hígított ecetet forralunk, és azzal is megöntözzük a salátát. Érdekessége, hogy meleg saláta (és körítés is egyben), a mi erdélyi öntött salátánknak távoli rokona. Bármilyen sült vagy rántott húshoz kitűnő.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

