Lüttichi saláta recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 25 dkg zöldbab
- 30 dkg apró szemű újburgonya
- 5 dkg füstölt szalonna
- 1 kis fej vöröshagyma
- só
- ecet
Elkészítés:
A megtisztított, hüvelyknyi darabokra vágott zöldbabot és a megtisztított újburgonyát egészben, külön-külön sós vízben megfőzzük, majd lecsurgatva meleg tálra tesszük. Közben az apróra vágott szalonnát kiolvasztjuk, a finomra vágott hagymát világossárgára pirítjuk benne, és az előkészített, melegen tartott földfélére öntjük. Végül a szalonna edényében enyhére hígított ecetet forralunk, és azzal is megöntözzük a salátát. Érdekessége, hogy meleg saláta (és körítés is egyben), a mi erdélyi öntött salátánknak távoli rokona. Bármilyen sült vagy rántott húshoz kitűnő.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.