Lüttichi saláta recept

Hozzávalók:
- 25 dkg zöldbab
- 30 dkg apró szemű újburgonya
- 5 dkg füstölt szalonna
- 1 kis fej vöröshagyma
- só
- ecet
Elkészítés:
A megtisztított, hüvelyknyi darabokra vágott zöldbabot és a megtisztított újburgonyát egészben, külön-külön sós vízben megfőzzük, majd lecsurgatva meleg tálra tesszük. Közben az apróra vágott szalonnát kiolvasztjuk, a finomra vágott hagymát világossárgára pirítjuk benne, és az előkészített, melegen tartott földfélére öntjük. Végül a szalonna edényében enyhére hígított ecetet forralunk, és azzal is megöntözzük a salátát. Érdekessége, hogy meleg saláta (és körítés is egyben), a mi erdélyi öntött salátánknak távoli rokona. Bármilyen sült vagy rántott húshoz kitűnő.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »