Lüttichi saláta recept

Hozzávalók:
- 25 dkg zöldbab
- 30 dkg apró szemű újburgonya
- 5 dkg füstölt szalonna
- 1 kis fej vöröshagyma
- só
- ecet
Elkészítés:
A megtisztított, hüvelyknyi darabokra vágott zöldbabot és a megtisztított újburgonyát egészben, külön-külön sós vízben megfőzzük, majd lecsurgatva meleg tálra tesszük. Közben az apróra vágott szalonnát kiolvasztjuk, a finomra vágott hagymát világossárgára pirítjuk benne, és az előkészített, melegen tartott földfélére öntjük. Végül a szalonna edényében enyhére hígított ecetet forralunk, és azzal is megöntözzük a salátát. Érdekessége, hogy meleg saláta (és körítés is egyben), a mi erdélyi öntött salátánknak távoli rokona. Bármilyen sült vagy rántott húshoz kitűnő.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »
10 meglepő tény az eperről, amit valószínűleg nem tudtál
Az eperről mindannyian tudjuk, hogy finom, illatos, és szinte elenged
Tovább olvasom »