Káposzta saláta recept
Hozzávalók:
- Fél fej káposzta
- 1 fej vöröshagyma
- 1 körte ( ha kéznél van, én almát használtam, mert körte nem volt és így is nagyon finom lett )
- Mustár és Majonéz
- Tejföl
- Kevés cukor
- Citromlé
- Só,Bors
Elkészítése:
Össze gyaluljuk a fél fej káposztát, hozzávágjuk a hagymát és besózzuk. Aki hagymásabb, szereti a hagymát az több fejet is vághat bele nyugodtan! 1-2 óráig állni hagyjuk. De aki azt akarja, hogy jobban összeálljanak az ízek, az akár 1 napig is állni hagyhatja. Állás után kicsavarjuk a káposztából a levet. Belevágjuk az almát apró darabokba. Kevés cukrot összekeverünk citromlével és ráöntjük. Hozzáadjuk a majonézt és egy nagyon kevés mustárt. Összekeverjük, majd tetszés szerint még tejfölt is adunk hozzá, kevés borssal és szintén összekavarjuk! Pár percig állni hagyjuk még és aztán fogyaszthatjuk. Magában is kitűnő! Nagyon ízletes és finom! Próbáljátok ki!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »


