Káposzta saláta recept
Hozzávalók:
- Fél fej káposzta
- 1 fej vöröshagyma
- 1 körte ( ha kéznél van, én almát használtam, mert körte nem volt és így is nagyon finom lett )
- Mustár és Majonéz
- Tejföl
- Kevés cukor
- Citromlé
- Só,Bors
Elkészítése:
Össze gyaluljuk a fél fej káposztát, hozzávágjuk a hagymát és besózzuk. Aki hagymásabb, szereti a hagymát az több fejet is vághat bele nyugodtan! 1-2 óráig állni hagyjuk. De aki azt akarja, hogy jobban összeálljanak az ízek, az akár 1 napig is állni hagyhatja. Állás után kicsavarjuk a káposztából a levet. Belevágjuk az almát apró darabokba. Kevés cukrot összekeverünk citromlével és ráöntjük. Hozzáadjuk a majonézt és egy nagyon kevés mustárt. Összekeverjük, majd tetszés szerint még tejfölt is adunk hozzá, kevés borssal és szintén összekavarjuk! Pár percig állni hagyjuk még és aztán fogyaszthatjuk. Magában is kitűnő! Nagyon ízletes és finom! Próbáljátok ki!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »


