Káposzta saláta recept

Hozzávalók:
- Fél fej káposzta
- 1 fej vöröshagyma
- 1 körte ( ha kéznél van, én almát használtam, mert körte nem volt és így is nagyon finom lett )
- Mustár és Majonéz
- Tejföl
- Kevés cukor
- Citromlé
- Só,Bors
Elkészítése:
Össze gyaluljuk a fél fej káposztát, hozzávágjuk a hagymát és besózzuk. Aki hagymásabb, szereti a hagymát az több fejet is vághat bele nyugodtan! 1-2 óráig állni hagyjuk. De aki azt akarja, hogy jobban összeálljanak az ízek, az akár 1 napig is állni hagyhatja. Állás után kicsavarjuk a káposztából a levet. Belevágjuk az almát apró darabokba. Kevés cukrot összekeverünk citromlével és ráöntjük. Hozzáadjuk a majonézt és egy nagyon kevés mustárt. Összekeverjük, majd tetszés szerint még tejfölt is adunk hozzá, kevés borssal és szintén összekavarjuk! Pár percig állni hagyjuk még és aztán fogyaszthatjuk. Magában is kitűnő! Nagyon ízletes és finom! Próbáljátok ki!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »