Káposzta saláta recept

Hozzávalók:
- Fél fej káposzta
- 1 fej vöröshagyma
- 1 körte ( ha kéznél van, én almát használtam, mert körte nem volt és így is nagyon finom lett )
- Mustár és Majonéz
- Tejföl
- Kevés cukor
- Citromlé
- Só,Bors
Elkészítése:
Össze gyaluljuk a fél fej káposztát, hozzávágjuk a hagymát és besózzuk. Aki hagymásabb, szereti a hagymát az több fejet is vághat bele nyugodtan! 1-2 óráig állni hagyjuk. De aki azt akarja, hogy jobban összeálljanak az ízek, az akár 1 napig is állni hagyhatja. Állás után kicsavarjuk a káposztából a levet. Belevágjuk az almát apró darabokba. Kevés cukrot összekeverünk citromlével és ráöntjük. Hozzáadjuk a majonézt és egy nagyon kevés mustárt. Összekeverjük, majd tetszés szerint még tejfölt is adunk hozzá, kevés borssal és szintén összekavarjuk! Pár percig állni hagyjuk még és aztán fogyaszthatjuk. Magában is kitűnő! Nagyon ízletes és finom! Próbáljátok ki!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »