Káposzta saláta recept

Hozzávalók:
- Fél fej káposzta
- 1 fej vöröshagyma
- 1 körte ( ha kéznél van, én almát használtam, mert körte nem volt és így is nagyon finom lett )
- Mustár és Majonéz
- Tejföl
- Kevés cukor
- Citromlé
- Só,Bors
Elkészítése:
Össze gyaluljuk a fél fej káposztát, hozzávágjuk a hagymát és besózzuk. Aki hagymásabb, szereti a hagymát az több fejet is vághat bele nyugodtan! 1-2 óráig állni hagyjuk. De aki azt akarja, hogy jobban összeálljanak az ízek, az akár 1 napig is állni hagyhatja. Állás után kicsavarjuk a káposztából a levet. Belevágjuk az almát apró darabokba. Kevés cukrot összekeverünk citromlével és ráöntjük. Hozzáadjuk a majonézt és egy nagyon kevés mustárt. Összekeverjük, majd tetszés szerint még tejfölt is adunk hozzá, kevés borssal és szintén összekavarjuk! Pár percig állni hagyjuk még és aztán fogyaszthatjuk. Magában is kitűnő! Nagyon ízletes és finom! Próbáljátok ki!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »