Húsvéti kis csirkék salátaágyon recept
Elkészítése:
A tejfölt a majonézzel,1 kk porcukorral,borssal,sóval kikevertem. Az apróra vágott többi hozzávalókkal összekevertem. 1 nagy fej vagy 2 közepes(ki milyen hagymásan szereti)lila hagymát felkarikáztam és azt is hozzá kevertem. A hűtőben tettem ,lefedtem pár órára,hogy az ízek összeérjenek.
Csirke készítése:
A tojásokat félbe vágtam,a tojássárgákat a sajttal,sóval,borssal kikevertem. Vizes kézzel 1 nagyobb gombócot formáltam,ezt a tojásfehérjébe helyeztem,ez lett a teste. Formáltam 1 kisebb gombócot,ez lett a feje. Fekete bors a szeme,a csőrét pirospaprikából alakítottam ki. A taréja narancsból készült. A salátát egy tálra helyeztem,díszítésnek még 1 lila hagymát felkarikáztam,fokhagyma szárát vékonyra szét szedtem,ez meg a fű. Nagyon finom saláta,akár önálló ételként is kenyérrel.