Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hússaláta recept

Hússaláta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 3 szelet sült hús (pl. maradék)
    • 4 főtt  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 0,5 fej jégsaláta
    • 3 csemege uborka
    • 2 édes alma
    • 1 kisebb gránátalma

    Öntet hozzávalói:

    • 1,5-2 dl tejföl
    • 2 ek tejszín
    • 1 ek méz
    • őrölt fehér bors
    • csipet só

    Elkészítése:

    A hússzeleteket klopfoljuk ki, sózzuk, borsozzuk, majd forgassuk bele lisztbe.
    Egy teflon serpenyőbe hevítsünk fel kb. 0,5 dl olajat, majd pár perc alatt mindkét oldalát süssük szép pirosra. Ezután hűtsük ki teljesen, majd ízlés szerint daraboljuk fel. (Maradék sült húst is felhasználhatunk.)

    A tojásokat főzzük keményre, majd pucoljuk meg, és vágjuk fel cikkekre.

    Az almát hámozzuk meg, majd vágjuk fel ízlés szerint. Az uborkát vékonyan szeleteljük fel. A gránátalmát magozzuk ki egy kanál segítségével úgy, hogy a fehér, hártyás része ne kerüljön bele.

    A jégsalátát csipkedjük bele egy tálba, majd adjuk hozzá az almát, az uborkát és a sült húst. Ezután kézzel forgassuk össze.

    Az öntet hozzávalóit keverjük simára, és öntsük rá a tálban lévő húsos-salátás keverékre, majd óvatosan forgassuk össze, hogy az öntet mindenhol bevonja.

    Tálaláskor tegyük a salátát egy tányérra, majd helyezzük rá a cikkekre vágott tojást, szórjuk meg a gránátalma maggal, és úgy kínáljuk.

    A hússaláta kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 114 kcal
    Fehérje: 7 g
    Szénhidrát: 8 g
    Zsír: 6 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá