Hússaláta recept

Hozzávalók:
- 3 szelet sült hús (pl. maradék)
- 4 főtt
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 0,5 fej jégsaláta
- 3 csemege uborka
- 2 édes alma
- 1 kisebb gránátalma
Öntet hozzávalói:
- 1,5-2 dl tejföl
- 2 ek tejszín
- 1 ek méz
- őrölt fehér bors
- csipet só
Elkészítése:
A hússzeleteket klopfoljuk ki, sózzuk, borsozzuk, majd forgassuk bele lisztbe.
Egy teflon serpenyőbe hevítsünk fel kb. 0,5 dl olajat, majd pár perc alatt mindkét oldalát süssük szép pirosra. Ezután hűtsük ki teljesen, majd ízlés szerint daraboljuk fel. (Maradék sült húst is felhasználhatunk.)
A tojásokat főzzük keményre, majd pucoljuk meg, és vágjuk fel cikkekre.
Az almát hámozzuk meg, majd vágjuk fel ízlés szerint. Az uborkát vékonyan szeleteljük fel. A gránátalmát magozzuk ki egy kanál segítségével úgy, hogy a fehér, hártyás része ne kerüljön bele.
A jégsalátát csipkedjük bele egy tálba, majd adjuk hozzá az almát, az uborkát és a sült húst. Ezután kézzel forgassuk össze.
Az öntet hozzávalóit keverjük simára, és öntsük rá a tálban lévő húsos-salátás keverékre, majd óvatosan forgassuk össze, hogy az öntet mindenhol bevonja.
Tálaláskor tegyük a salátát egy tányérra, majd helyezzük rá a cikkekre vágott tojást, szórjuk meg a gránátalma maggal, és úgy kínáljuk.
A hússaláta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 8 g
Zsír: 6 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »