Hússaláta recept

Hozzávalók:
- 3 szelet sült hús (pl. maradék)
- 4 főtt
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 0,5 fej jégsaláta
- 3 csemege uborka
- 2 édes alma
- 1 kisebb gránátalma
Öntet hozzávalói:
- 1,5-2 dl tejföl
- 2 ek tejszín
- 1 ek méz
- őrölt fehér bors
- csipet só
Elkészítése:
A hússzeleteket klopfoljuk ki, sózzuk, borsozzuk, majd forgassuk bele lisztbe.
Egy teflon serpenyőbe hevítsünk fel kb. 0,5 dl olajat, majd pár perc alatt mindkét oldalát süssük szép pirosra. Ezután hűtsük ki teljesen, majd ízlés szerint daraboljuk fel. (Maradék sült húst is felhasználhatunk.)
A tojásokat főzzük keményre, majd pucoljuk meg, és vágjuk fel cikkekre.
Az almát hámozzuk meg, majd vágjuk fel ízlés szerint. Az uborkát vékonyan szeleteljük fel. A gránátalmát magozzuk ki egy kanál segítségével úgy, hogy a fehér, hártyás része ne kerüljön bele.
A jégsalátát csipkedjük bele egy tálba, majd adjuk hozzá az almát, az uborkát és a sült húst. Ezután kézzel forgassuk össze.
Az öntet hozzávalóit keverjük simára, és öntsük rá a tálban lévő húsos-salátás keverékre, majd óvatosan forgassuk össze, hogy az öntet mindenhol bevonja.
Tálaláskor tegyük a salátát egy tányérra, majd helyezzük rá a cikkekre vágott tojást, szórjuk meg a gránátalma maggal, és úgy kínáljuk.
A hússaláta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 8 g
Zsír: 6 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »