Hússaláta recept
Hozzávalók:
- 3 szelet sült hús (pl. maradék)
- 4 főtt FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 0,5 fej jégsaláta
- 3 csemege uborka
- 2 édes alma
- 1 kisebb gránátalma
Öntet hozzávalói:
- 1,5-2 dl tejföl
- 2 ek tejszín
- 1 ek méz
- őrölt fehér bors
- csipet só
Elkészítése:
A hússzeleteket klopfoljuk ki, sózzuk, borsozzuk, majd forgassuk bele lisztbe.
Egy teflon serpenyőbe hevítsünk fel kb. 0,5 dl olajat, majd pár perc alatt mindkét oldalát süssük szép pirosra. Ezután hűtsük ki teljesen, majd ízlés szerint daraboljuk fel. (Maradék sült húst is felhasználhatunk.)
A tojásokat főzzük keményre, majd pucoljuk meg, és vágjuk fel cikkekre.
Az almát hámozzuk meg, majd vágjuk fel ízlés szerint. Az uborkát vékonyan szeleteljük fel. A gránátalmát magozzuk ki egy kanál segítségével úgy, hogy a fehér, hártyás része ne kerüljön bele.
A jégsalátát csipkedjük bele egy tálba, majd adjuk hozzá az almát, az uborkát és a sült húst. Ezután kézzel forgassuk össze.
Az öntet hozzávalóit keverjük simára, és öntsük rá a tálban lévő húsos-salátás keverékre, majd óvatosan forgassuk össze, hogy az öntet mindenhol bevonja.
Tálaláskor tegyük a salátát egy tányérra, majd helyezzük rá a cikkekre vágott tojást, szórjuk meg a gránátalma maggal, és úgy kínáljuk.
A hússaláta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 8 g
Zsír: 6 g