Gyümölcssaláta dinnyekosárkában recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 db formás görögdinnye
- más szezonális gyümölcsök (szilva, nektarin, szőlő, alma, körte) esetleg banán, ananász
- kevés őrölt fahéj
- lime, vagy citromlé
- felnőtteknek kevés vodka
Elkészítése:
A legnehezebb a dinnye kosárkává formálása. Én szigetelőszalaggal jelöltem ki a kosát formáját, majd keskeny pengéjű késsel először a kosár fogóját, majd az oldalait vágtam ki. Utóbbit cikk-cakk alakban
A dinnye belét fagyis kanállal kivájtam, daraboltam, majd egy tálban összekevertem a többi hozzávalóval.
A gyümölcsök arányát mindenki kedve szerint változtathatja. Kevés őrölt fahéjjal, és lime levével ízesítettem. Mindenkit biztatok a kóstolásra.
Cukor nem kell hozzá! Ha felnőtt is van a társaságban, külön tálban kis vodkát is keverhetünk bele.
Az összekevert salátát kevés idő után visszamerjük a kivájt dinnyébe. hűtve, és hűtés nélkül is fogyasztható.
Sztori: Gyermek vendégeket vártunk. Mivel ezt a salátát már többször elkészítettem ebben a formában, tudtam, hogy nagy siker lesz. Többször bebizonyosodott, hogy az étel tálalása fél siker.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

