Gyümölcsös céklasaláta recept
Hozzávalók:
- 1 cékla
- 2 alma
- 1-2 fürt szőlő
- 2 marék dió
Öntet:
- 1-2 ek tejföl
- 1 ek majonéz
- 1-2 ek méz
- csipet só
Elkészítése:
A céklát és az almát hámozzuk meg, majd egy nagyobb lyukú reszelőn reszeljük le.
A szőlőt szemezzük le. A diót tördeljük kicsit össze.
Az összetördelt diót egy teflon serpenyőbe állandó keverés mellett, pörköljük meg (vegyük kicsire a lángot, nehogy megégjen a dió). Amikor már kellően megpörkölődött, öntsük ki a serpenyőből, és hűtsük ki teljesen.
A tejfölt, a majonézt, a mézet, és egy csipet sót keverjünk simára.
Egy tálba tegyük bele a lereszelt almát, céklát, a leszemezett szőlőt, és a pörkölt dió felét. Ezután öntsük rá a tejfölös-majonézes keveréket, és alaposan keverjük össze. Hagyjuk legalább egy óra hosszat állni, hogy az ízek jól összeérjenek.
Tálalás előtt a saláta tetejét szórjuk meg a maradék pörkölt dióval és úgy kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

