Grapefruit saláta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 nagyobb grapefruit (70 dkg-os)
- 3 mandarin
- 5 kivi
- 2 piros alma
- 2 zöld alma
- 1 lime
- 5-6 ek méz
Elkészítése:
Mindenekelőtt a gyümölcsöket folyóvízzel alaposan megmossuk és lecsepegtetjük!
A grapefruitból kosárformát vágunk, a gyümölcshúst kifejtjük a héjából és a vastagabb hártyákat leszedegetjük.
A kivi és a mandarin héját leszedjük, az almákat (héjastól) negyedeljük és a magházát kivágjuk. Az előkészített gyümölcsöket falatnyi darabokra vágjuk, meglocsoljuk a lime kifacsart levével és a hozzáadott mézzel elkeverjük.
Ha nem elég édes, további adag mézzel, ill. kristálycukorral pótolhatjuk. Egy lezárható dobozban a hűtőszekrénybe téve hidegen tároljuk.
1-2 óra múlva levet ereszt, lehűl és egészséges,- frissítő C-vitamin bombát kapunk, melyet a grapefruit kosárban tálalva kínálunk!
Tipp:
Ízlés szerint bármilyen gyümölcsöt használhatunk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »