Grapefruit saláta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 nagyobb grapefruit (70 dkg-os)
- 3 mandarin
- 5 kivi
- 2 piros alma
- 2 zöld alma
- 1 lime
- 5-6 ek méz
Elkészítése:
Mindenekelőtt a gyümölcsöket folyóvízzel alaposan megmossuk és lecsepegtetjük!
A grapefruitból kosárformát vágunk, a gyümölcshúst kifejtjük a héjából és a vastagabb hártyákat leszedegetjük.
A kivi és a mandarin héját leszedjük, az almákat (héjastól) negyedeljük és a magházát kivágjuk. Az előkészített gyümölcsöket falatnyi darabokra vágjuk, meglocsoljuk a lime kifacsart levével és a hozzáadott mézzel elkeverjük.
Ha nem elég édes, további adag mézzel, ill. kristálycukorral pótolhatjuk. Egy lezárható dobozban a hűtőszekrénybe téve hidegen tároljuk.
1-2 óra múlva levet ereszt, lehűl és egészséges,- frissítő C-vitamin bombát kapunk, melyet a grapefruit kosárban tálalva kínálunk!
Tipp:
Ízlés szerint bármilyen gyümölcsöt használhatunk.