Gránátalmás, almás saláta recept

Hozzávalók:
- 15 dkg saláta mix
- 1 gránátalma
- 2 alma
- 5 dkg dió
- 2 ek olívaolaj
- 2 ek méz
- 1 citrom leve
Elkészítése:
A gránátalmát félbevágtam, majd a héj alatti magokat teáskanállal kikapartam. A közben kifolyt levét leszűrtem a magoktól.
Az almát kimagoztam, majd felkockáztam. A diót durvára aprítottam, majd száraz serpenyőben megpirítottam.
Egy edényben megolvasztottam a mézet, hozzáadtam az olívaolajat, a citrom és a gránátalma levét.
Üvegtálba rétegeztem a saláta mixet, a felkockázott almát. Rászórtam a diót és a gránátalma magokat, majd ráöntöttem a mézes-olívaolajos-citrom dresszinget, és tálaltam.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »