Gránátalmás, almás saláta recept
Hozzávalók:
- 15 dkg saláta mix
- 1 gránátalma
- 2 alma
- 5 dkg dió
- 2 ek olívaolaj
- 2 ek méz
- 1 citrom leve
Elkészítése:
A gránátalmát félbevágtam, majd a héj alatti magokat teáskanállal kikapartam. A közben kifolyt levét leszűrtem a magoktól.
Az almát kimagoztam, majd felkockáztam. A diót durvára aprítottam, majd száraz serpenyőben megpirítottam.
Egy edényben megolvasztottam a mézet, hozzáadtam az olívaolajat, a citrom és a gránátalma levét.
Üvegtálba rétegeztem a saláta mixet, a felkockázott almát. Rászórtam a diót és a gránátalma magokat, majd ráöntöttem a mézes-olívaolajos-citrom dresszinget, és tálaltam.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »

