Görög saláta recept

Hozzávalók:
- 50 dkg koktél paradicsom
- 2 fej lila hagyma
- 1 db kígyóuborka
- 25 dkg magozott olívabogyó (zöld, fekete vegyesen)
- 20 dkg fetasajt
- 0,5 dl olívaolaj
- 1 db citrom leve
- 2 tk oregánó
Elkészítése:
A citromlevet, olívaolajat, morzsolt oregánót összekeverem és állni hagyom amíg a többi hozzávalót elkészítem.
A paradicsomot negyedelem, az olívabogyókat felezem, hagymát kockára, uborkát szeletekre, a fetát fél centis kockákra vágom.
Egy tálba teszek mindent, meglocsolom az öntettel és összekeverem.
1 órára hűtőbe teszem.
A kész saláta önállóan, vagy sültek mellé is fogyasztható.
A görög saláta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 3 g
Szénhidrát: 4 g
Zsír: 10 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »