Görög saláta recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 50 dkg koktél paradicsom
- 2 fej lila hagyma
- 1 db kígyóuborka
- 25 dkg magozott olívabogyó (zöld, fekete vegyesen)
- 20 dkg fetasajt
- 0,5 dl olívaolaj
- 1 db citrom leve
- 2 tk oregánó
Elkészítése:
A citromlevet, olívaolajat, morzsolt oregánót összekeverem és állni hagyom amíg a többi hozzávalót elkészítem.
A paradicsomot negyedelem, az olívabogyókat felezem, hagymát kockára, uborkát szeletekre, a fetát fél centis kockákra vágom.
Egy tálba teszek mindent, meglocsolom az öntettel és összekeverem.
1 órára hűtőbe teszem.
A kész saláta önállóan, vagy sültek mellé is fogyasztható.
A görög saláta kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 113 kcal
Fehérje: 3 g
Szénhidrát: 4 g
Zsír: 10 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 3 g
Szénhidrát: 4 g
Zsír: 10 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.