Görög saláta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 4 paradicsom
- 1 egész kígyóuborka
- 1-2 kicsi vagy közepes lila hagyma
- 2 marék olíva bogyó (aki szereti tegyen bele többet)
- feta sajt
Öntethez:
- 4 evőkanál olívaolaj
- 1,5 teáskanál citromlé
- 1 teáskanál oregánó
Elkészítése:
Az öntetet összekeverjük, 1 órára betesszük a hűtőbe. A hozzávalókat összevágjuk kockára, ráöntjük az öntetet, óvatosan összekeverjük, vigyázva, hogy a feta sajt ne törjön össze.
2-3 órára hűtőbe tesszük.
Önmagban is fogyasztható, de sült húshoz, rántott sajthoz is tökéletes választás :)
Tipp:
Az öntethez néha szárított bazsalikomot használok oregánó helyett. .
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »

