Görög saláta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 4 paradicsom
- 1 egész kígyóuborka
- 1-2 kicsi vagy közepes lila hagyma
- 2 marék olíva bogyó (aki szereti tegyen bele többet)
- feta sajt
Öntethez:
- 4 evőkanál olívaolaj
- 1,5 teáskanál citromlé
- 1 teáskanál oregánó
Elkészítése:
Az öntetet összekeverjük, 1 órára betesszük a hűtőbe. A hozzávalókat összevágjuk kockára, ráöntjük az öntetet, óvatosan összekeverjük, vigyázva, hogy a feta sajt ne törjön össze.
2-3 órára hűtőbe tesszük.
Önmagban is fogyasztható, de sült húshoz, rántott sajthoz is tökéletes választás :)
Tipp:
Az öntethez néha szárított bazsalikomot használok oregánó helyett. .
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.06.27 péntek
Pénteken jól esik valami könnyedebb, de mégis tartalmas fogás – pont ilyene
Tovább olvasom »