Franciasaláta recept

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 2,5 dl 20 %-os tejföl
- 1 üveg (uborkás) majonéz
- 20 dkg sárgarépa kocka
- 20 dkg főtt zöldborsó
- 20 dkg alma héjastól felkockázva
- 20 dkg ecetes uborka felkarikázva
- 10 dkg főtt burgonya kocka
- 20 dkg főtt zeller kocka,
- 2 ek dijoni mustár
- 1 lime/citrom leve
- 1 ek porcukor
- bors
- só
Elkészítése:
A tejfölt a majonézzel, a mustárral, sóval, borssal, cukorral, citromlével keverjük ki.
A főtt, felaprított zöldségeket és az almát keverjük el a mártással.
Jól hűtsük be, hogy összeérjenek az ízek.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »