Dupla-sajtos tzatziki recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 30 dkg uborka
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 10 dkg juhsajt (juhtúró is jó)
- 5 dkg trappista sajt
- 1 nagy dolgoz tejföl
- só, bors
- ízlés szerint kapor
Elkészítése:
Az uborkát meghámozzuk, és a sajttal együtt lereszeljük. A juhsajtot kis kockákra vágjuk, vagy hozzátördeljük az uborkához. A tejfölben elkeverjük a zúzott fokhagymát, sózzuk borsozzuk, és hozzáadjuk a kaprot is.
A tejfölös keveréket hozzáadjuk az uborkához és a sajthoz, és jól összekeverjük. Egy fél órát állni hagyjuk és tálalhatjuk is.
Tipp:
A sóval vigyázni kell, mert a juhsajt/juhtúró is eléggé sós lehet
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

