Dupla-sajtos tzatziki recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 30 dkg uborka
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 10 dkg juhsajt (juhtúró is jó)
- 5 dkg trappista sajt
- 1 nagy dolgoz tejföl
- só, bors
- ízlés szerint kapor
Elkészítése:
Az uborkát meghámozzuk, és a sajttal együtt lereszeljük. A juhsajtot kis kockákra vágjuk, vagy hozzátördeljük az uborkához. A tejfölben elkeverjük a zúzott fokhagymát, sózzuk borsozzuk, és hozzáadjuk a kaprot is.
A tejfölös keveréket hozzáadjuk az uborkához és a sajthoz, és jól összekeverjük. Egy fél órát állni hagyjuk és tálalhatjuk is.
Tipp:
A sóval vigyázni kell, mert a juhsajt/juhtúró is eléggé sós lehet
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »