Dinnyesaláta vegyes, friss gyümölcsökkel recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 közepes méretű görögdinnye
- friss, idényjellegű gyümölcsök (szőlő, nektarin, szilva, alma, körte, stb.)
- kevés citromlé
- őrölt fahéj
- kevés vodka, vagy triple sec (csak felnőtteknek!)
Elkészítése:
Első a kosár kijelölése. A legcélszerűbb ragasztószalaggal megcsinálni, mert a filc nyomot hagy, amit nem biztos, hogy tökéletesen el lehet távolítani. Én celluxot használtam, de még jobb a színes szigetelőszalag. Ezek után mellette éles késsel végigvágjuk a kijelölt formát. Mikor a kosarat formára vágtam, késsel megkezdtem a formát, majd nagyobb kanállal kivájtam a dinnyét.
Közben magtalanítottam, és apróbb darabokra vágtam. Ezután feldaraboltam a többi hozzávalót is. Szőlőt, nektarint, szilvát használtam. Tehető bele más is, akár konzerv gyümölcsökből is elkészíthető. (Készíthető banán, mandarin, ananász, és más gyümölcsök kombinációjából is.) Cukor nem kell hozzá, mert a gyümölcsök leve cukros, így az ízesítéshez csak citromlé és őrölt fahéj szükséges.
Egy kb. hat kilós dinnyéhez egy citrom levét és egy bő kávéskanál őrölt fahéjat használtam fel. Ha gyerekek nincsenek a társaságban, kevés vodkát hozzáöntve még pikánsabb az eredmény.
Mivel a kivájt dinnye és a hozzáadott más gyümölcsök jóval többek, mit amit a dinnyekosárba vissza tudunk tölteni, lehet külön adagot csinálni a felnőtteknek, és a gyerekeknek is. A gyerekeknek a dinnyében lévőt kínáltam, mert ők többet adnak a látványra.