Cukkinisaláta recept

Hozzávalók:
- 60 dkg vékony cukkini
- 2 fej vöröshagyma
- só
- kevés borecet
A sütéshez:
- bőven olaj
Elkészítés:
A cukkinit megmossuk, megtörölgetjük és héjastól 1/2 centi vastag karikákra vágjuk (csak akkor hámozzuk meg, ha túl vastag a héja). Ezután besózzuk, és egy óráig állni hagyjuk. A nedvességet papírtörölközővel leitatjuk róla, és a szeleteket bő, forró olajban megsütjük, alaposan lecsepegtetjük. Széles szájú üvegbe vagy mély tálba rakjuk a karikákra vágott hagymával rétegesen, és egy kevés borecettel megöntözzük. Az üveget vagy a tálat fokpakkal légmentesen lezárjuk, és a salátát a hűtőszekrényben legalább egy napig állni hagyjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »