Cukkinisaláta recept
Hozzávalók:
- 60 dkg vékony cukkini
- 2 fej vöröshagyma
- só
- kevés borecet
A sütéshez:
- bőven olaj
Elkészítés:
A cukkinit megmossuk, megtörölgetjük és héjastól 1/2 centi vastag karikákra vágjuk (csak akkor hámozzuk meg, ha túl vastag a héja). Ezután besózzuk, és egy óráig állni hagyjuk. A nedvességet papírtörölközővel leitatjuk róla, és a szeleteket bő, forró olajban megsütjük, alaposan lecsepegtetjük. Széles szájú üvegbe vagy mély tálba rakjuk a karikákra vágott hagymával rétegesen, és egy kevés borecettel megöntözzük. Az üveget vagy a tálat fokpakkal légmentesen lezárjuk, és a salátát a hűtőszekrényben legalább egy napig állni hagyjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »

