Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Céklasaláta recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg cékla
    • 1 nagy szál torma
    • olaj
    • ecet
    • porcukor

    elkészítés:
    A céklát héjában megfőzzük, meghámozzuk, és még melegen — ha van cifra élű késünk, azzal — vékonyan felszeleteljük. A tormát ráreszeljük, ecettel megöntözzük, egy kevés sóval, bőven porcukorral meghintjük, és annyi vízzel öntjük le, amennyi ellepi, a levének kellemesen savanykásnak kell lennie. Ha dupla mennyiséget készítünk, a hűtőszekrényben, jól zárható üvegben 1-2 hétre is eltehetjük, nem romlik meg. Tálalás előtt egy kevés olajat keverünk abba a mennyiségbe, amit az asztalra adunk. (Torma helyett keverhetünk bele ecetes tormát is.)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá