Céklasaláta recept

Hozzávalók:
- 1 kg cékla
- 1 nagy szál torma
- olaj
- só
- ecet
- porcukor
elkészítés:
A céklát héjában megfőzzük, meghámozzuk, és még melegen — ha van cifra élű késünk, azzal — vékonyan felszeleteljük. A tormát ráreszeljük, ecettel megöntözzük, egy kevés sóval, bőven porcukorral meghintjük, és annyi vízzel öntjük le, amennyi ellepi, a levének kellemesen savanykásnak kell lennie. Ha dupla mennyiséget készítünk, a hűtőszekrényben, jól zárható üvegben 1-2 hétre is eltehetjük, nem romlik meg. Tálalás előtt egy kevés olajat keverünk abba a mennyiségbe, amit az asztalra adunk. (Torma helyett keverhetünk bele ecetes tormát is.)
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »