Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Anyuféle német babsaláta recept

Anyuféle német babsaláta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg lehetőleg vékony bab
    • 1 szál borsikafű
    • 1 ek borsikafű aprítva
    • 1 fej vöröshagyma
    • fehér bors
    • 1-2 ek ecet (de ízlések és pofonok)
    • 1 ek olaj

    Elkészítése:

    A babot megtisztítjuk végeit levagdosva majd kisebb darabokra vágjuk. Egy edénybe öntve, vízzel felengedjük, melyhez hozzáadjuk a sót, a hagyma felét (nem aprítva), az 1 szál borsikafüvet és lassú tűzön puhára főzzük.

    Ha elkészült, kihorgásszuk belőle a fél hagymánkat illetve a borsikafüvet. Kicsit engedjük kihűlni, majd adjuk hozzá a másik hagymát (nyersen) felaprítva.

    A hagyma a meleg vízben szépen megpuhul, nem lesz ropogós. Szórjuk meg a frissen aprított borsikafűvel majd adjuk hozzá az ecetet.

    Most pedig hagyjuk, míg teljesen kihűl a salátánk. Az ecetet két részletben is hozzáadhatjuk a léhez. A felét még akkor amikor meleg a víz, a másik felét pedig már hidegen.

    A legvégén már csak a bors és az olaj kerül bele…jól megkeverve és hidegre hűtve, kitűnő és frissítő salátát kapunk. Jó étvágyat!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá