Anyuféle német babsaláta recept

Hozzávalók:
- 1 kg lehetőleg vékony bab
- 1 szál borsikafű
- 1 ek borsikafű aprítva
- 1 fej vöröshagyma
- só
- fehér bors
- 1-2 ek ecet (de ízlések és pofonok)
- 1 ek olaj
Elkészítése:
A babot megtisztítjuk végeit levagdosva majd kisebb darabokra vágjuk. Egy edénybe öntve, vízzel felengedjük, melyhez hozzáadjuk a sót, a hagyma felét (nem aprítva), az 1 szál borsikafüvet és lassú tűzön puhára főzzük.
Ha elkészült, kihorgásszuk belőle a fél hagymánkat illetve a borsikafüvet. Kicsit engedjük kihűlni, majd adjuk hozzá a másik hagymát (nyersen) felaprítva.
A hagyma a meleg vízben szépen megpuhul, nem lesz ropogós. Szórjuk meg a frissen aprított borsikafűvel majd adjuk hozzá az ecetet.
Most pedig hagyjuk, míg teljesen kihűl a salátánk. Az ecetet két részletben is hozzáadhatjuk a léhez. A felét még akkor amikor meleg a víz, a másik felét pedig már hidegen.
A legvégén már csak a bors és az olaj kerül bele…jól megkeverve és hidegre hűtve, kitűnő és frissítő salátát kapunk. Jó étvágyat!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »