Anyuféle német babsaláta recept

Hozzávalók:
- 1 kg lehetőleg vékony bab
- 1 szál borsikafű
- 1 ek borsikafű aprítva
- 1 fej vöröshagyma
- só
- fehér bors
- 1-2 ek ecet (de ízlések és pofonok)
- 1 ek olaj
Elkészítése:
A babot megtisztítjuk végeit levagdosva majd kisebb darabokra vágjuk. Egy edénybe öntve, vízzel felengedjük, melyhez hozzáadjuk a sót, a hagyma felét (nem aprítva), az 1 szál borsikafüvet és lassú tűzön puhára főzzük.
Ha elkészült, kihorgásszuk belőle a fél hagymánkat illetve a borsikafüvet. Kicsit engedjük kihűlni, majd adjuk hozzá a másik hagymát (nyersen) felaprítva.
A hagyma a meleg vízben szépen megpuhul, nem lesz ropogós. Szórjuk meg a frissen aprított borsikafűvel majd adjuk hozzá az ecetet.
Most pedig hagyjuk, míg teljesen kihűl a salátánk. Az ecetet két részletben is hozzáadhatjuk a léhez. A felét még akkor amikor meleg a víz, a másik felét pedig már hidegen.
A legvégén már csak a bors és az olaj kerül bele…jól megkeverve és hidegre hűtve, kitűnő és frissítő salátát kapunk. Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »