Almaecetes uborkasaláta recept
Hozzávalók:
- 10 közepes uborka
- 1 csapott kk só
- 3 ek almaecet
- 3 ek cukor
- 1 csapott kk őrölt pirospaprika
Elkészítése:
A megtisztított uborkákat meghámozzuk, vékony karikára vágjuk. Meghintjük sóval és hagyjuk kb. 15-20 percet állni, míg levet ereszt.
Az uborkát majd jól kicsavarjuk, meghintjük a cukorral, pirospaprikával és hozzákanalazzuk az almaecetet. Pár (3-4) evőkanál vízzel meglocsolhatjuk.
Alaposan összekeverjük. Érdemes keveset állni hagyni, hogy az ízek kicsit összeérjenek.
Természetesen a cukor és az ecet mennyisége ízlés szerint változtatható.
Tipp:
Egyszerű, finom. Remek kísérője például sült húsoknak.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

