Almaecetes uborkasaláta recept

Hozzávalók:
- 10 közepes uborka
- 1 csapott kk só
- 3 ek almaecet
- 3 ek cukor
- 1 csapott kk őrölt pirospaprika
Elkészítése:
A megtisztított uborkákat meghámozzuk, vékony karikára vágjuk. Meghintjük sóval és hagyjuk kb. 15-20 percet állni, míg levet ereszt.
Az uborkát majd jól kicsavarjuk, meghintjük a cukorral, pirospaprikával és hozzákanalazzuk az almaecetet. Pár (3-4) evőkanál vízzel meglocsolhatjuk.
Alaposan összekeverjük. Érdemes keveset állni hagyni, hogy az ízek kicsit összeérjenek.
Természetesen a cukor és az ecet mennyisége ízlés szerint változtatható.
Tipp:
Egyszerű, finom. Remek kísérője például sült húsoknak.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »