Töltött-rántott palacsinta recept
Hozzávalók:
- palacsinta
- sajt
- sonka
- a panírozáshoz: liszt,
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS és zsemlemorzsa - a sütéshez: olaj
Elkészítése:
Nem írtam mennyiségeket, mert mindenki kedve és étvágya szerint döntse el, mennyi palacsintát szeretne készíteni.
Leírom most ide úgy, ahogy én szoktam sütni a palacsintát. Rengeteg féle receptet kipróbáltam már, de nekem egyedül ez szokott sikerülni.
1 tojáshoz mindig 1 dl tejet és 10 dkg lisztet számolok. A tojásokat robotgéppel habosra keverem, hozzáöntöm a tejet majd kis keverés után lassanként hozzáadom a lisztet. Nem szokott csomós lenni. Ezután kézi habverővel belekeverek szénsavas ásványvizet, annyit, hogy főzőtejszín sűrűségű legyen. Fél órát állni hagyom. Próbasütést végzek, ha túl sűrű a tészta és vastagra sikerül a palacsinta, kis ásványvizet adok hozzá, ha túl híg, liszttel sűrítem. Kisütöm a többi palacsintát is.
Nekilátunk megtölteni a palacsintákat. Ehhez a palacsintát szélét körben megkenem felvert tojásfehérjével. Közepére teszek két szelet sonkát majd sajtot. Úgy sikerült a legjobban feltekerni, hogy a sonkának megfelelő méretű, kb. 2 mm vastag sajszeletet félbevágtam és ferdén a sonkára raktam. A palacsinta két oldalát behajtjuk és óvatosan feltekerjük.A szokásos módon lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába panírozzuk, majd forró olajban szép ropogósra sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

