Szilvás palacsinta recept
Hozzávalók:
- Kb 16 db kisütött palacsinta
A töltelékhez:
- 1/2 kg szilva
- 15 dkg cukor
- 1 szegfűszeg
- 1 csipet fahéj
- 1/2 citrom leve
- 2 dl vörösbor
- 2 evőkanál étkezési keményítő
- 4 dkg dió
Elkészítése:
A kimagozott szilvákat 4 felé vágjuk. A cukorral, a fahéjjal,a szegfűszeggel, a citromlével és 1,5 dl borral fedő nélkül 10 percig főzzük. Hozzákeverjük a megmaradt 0,5 dl borban elkevert keményítőt és összeforraljuk. A szegfűszeget kivesszük belőle (hogy könnyen kivehető legyen,a szegfűszeget tehetjük teatojásba is). A kissé langyosra hűlt mártás sűrűjével megtöltjük a palacsintákat, durvára vágott dióval meghintjük, majd összehajtjuk őket. A megmaradt mártást melléjük öntjük a tányérra. Porcukorral és dióval meghintve tálalhatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

