Szilvás palacsinta recept

Hozzávalók:
- Kb 16 db kisütött palacsinta
A töltelékhez:
- 1/2 kg szilva
- 15 dkg cukor
- 1 szegfűszeg
- 1 csipet fahéj
- 1/2 citrom leve
- 2 dl vörösbor
- 2 evőkanál étkezési keményítő
- 4 dkg dió
Elkészítése:
A kimagozott szilvákat 4 felé vágjuk. A cukorral, a fahéjjal,a szegfűszeggel, a citromlével és 1,5 dl borral fedő nélkül 10 percig főzzük. Hozzákeverjük a megmaradt 0,5 dl borban elkevert keményítőt és összeforraljuk. A szegfűszeget kivesszük belőle (hogy könnyen kivehető legyen,a szegfűszeget tehetjük teatojásba is). A kissé langyosra hűlt mártás sűrűjével megtöltjük a palacsintákat, durvára vágott dióval meghintjük, majd összehajtjuk őket. A megmaradt mártást melléjük öntjük a tányérra. Porcukorral és dióval meghintve tálalhatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »