Rántott almás palacsinta recept

Hozzávalók:
- 2-3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg liszt
- csipetnyi só
- 2 dl tej
- szódavíz, amennyit felvesz, hogy kellő sűrű legyen
- olaj vagy zsír a sütéshez
A töltelékhez
- 1 kg alma
Elkészítése:
A hozzávalókból palacsintatésztát készítünk egy tojással, majd ezeket kisütjük. Az almát megtisztítjuk,vékony cikkekre vágjuk, vajon vagy olajon egy kevés vízzel nagyon puhára pároljuk. Fél citrom levével és reszelt citrom héjával ízesítjük. Ízlés szerint adhatunk hozzá cukrot. Az almát egy csíkban a palacsintára helyezzük, a két oldalát behajtjuk, majd feltekerjük. Így egy kicsivel rövidebb palacsintákat kapunk, de nem folyik ki a töltelék. a maradék tojásokat felverjük, belemártjuk a palacsintákat, majd zsemlemorzsába fogatjuk.Bő, forró zsiradékban kisütjük.Fahéjas porcukorral tálalhatjuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »