Rántott almás palacsinta recept

Hozzávalók:
- 2-3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg liszt
- csipetnyi só
- 2 dl tej
- szódavíz, amennyit felvesz, hogy kellő sűrű legyen
- olaj vagy zsír a sütéshez
A töltelékhez
- 1 kg alma
Elkészítése:
A hozzávalókból palacsintatésztát készítünk egy tojással, majd ezeket kisütjük. Az almát megtisztítjuk,vékony cikkekre vágjuk, vajon vagy olajon egy kevés vízzel nagyon puhára pároljuk. Fél citrom levével és reszelt citrom héjával ízesítjük. Ízlés szerint adhatunk hozzá cukrot. Az almát egy csíkban a palacsintára helyezzük, a két oldalát behajtjuk, majd feltekerjük. Így egy kicsivel rövidebb palacsintákat kapunk, de nem folyik ki a töltelék. a maradék tojásokat felverjük, belemártjuk a palacsintákat, majd zsemlemorzsába fogatjuk.Bő, forró zsiradékban kisütjük.Fahéjas porcukorral tálalhatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »