Palacsintatorta recept
Hozzávalók:
- 15 db palacsinta – édes hozzávalókkal is
- fél liter tej
- 1 csokis pudingpor
- 50 dkg földieper, megtisztítva, apró kockára vágva
- 2 kristálycukor
- 1 negyed citrom leve
a tetejére:
- 1 tábla étcsoki
- 5 dkg vaj
Elkészítés: Készítsünk pudingot a pudingpor elkészítési javaslata alapján. Én a főzőpudingot mikróban szoktam elkészíteni.
A kristálycukrot és az epret kezdjük el hevíteni egy serpenyőben, és csepegtessünk rá a citromléből is. Addig hevítsük az epret, amíg össze nem esik, és szószos-lekváros állaga nem lesz.
Felváltva rétegezzük a csokis pudingot és az epret a palacsinták közé. Az utolsó palacsinta tetejére pedig készítsünk csokimázat. A palacsintatortát ezt követően hűtsük be, majd ha megdermedt, akkor szeleteljük fel úgy, mint egy tortát.
A palacsintatorta töltelékét kreatívan variálhatjuk. Jól hangzik a barackos-túrókrémes, vagy a diós-vaníliapudingos, de legyenek bátrak, és válasszanak olyan íz kombinációt, amilyet csak akarnak.